Luxus kényeztetés a Mamma Mia forgatási helyszínén, Skiathoson

Skiathos többek között annak köszönheti példátlan népszerűségét, hogy a szigeten forgatták többek közöt a Mamma Mia című ABBA musical bizonyos jeleneteit.

Matamata, ahol a Gyűrűk Ura trilógiát forgatták

A Gyűrűk Ura trilógia elképesztő sikerének és mély hatásának köszönhetően Új-Zéland sokszor említett és gyakran látogatott helyszín lett a filmrajongók számára. Az egyik ilyen varázslatos helyszín Matamata, amely otthont adott a Gyűrűk Ura világához tartozó Hobbiton falunak. Matamata egy kis új-zélandi város, amelyet Peter Jackson rendező és a filmkészítő csapat teljes mértékben átváltoztatott a filmalkotás során. A trilógia forgatásai után a Hobbiton falu pedig turistalátványossággá vált, és ma már számtalan rajongó látogatja meg ezt a lenyűgöző helyet.
Tovább olvasom »

Filmforgatási zarándokhelyek

A filmek különleges varázslatukkal képesek az embereket más világokba repíteni, lenyűgöző helyszíneken átvezetni, és emlékezetes pillanatokat szolgáltatni a nézőknek. Néha pedig a filmek helyszínei maguk is olyan legendássá válnak, hogy az emberek valóban elindulnak, hogy megtapasztalják a varázslatot élőben. Ebben a cikkben néhány olyan népszerű zarándokhelyet mutatunk be, amelyek a filmvilág részei voltak, és ma is vonzzák a turistákat.
Tovább olvasom »


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.