1. Új-Zéland, Matamata - A Gyűrűk Ura-trilógia helyszínei

  Új-Zélandon, Matamata városában található a Hobbiton, ahol Peter Jackson leforgatta A Gyűrűk Ura-trilógia jeleneteit. A zöld dombok és a karakteres, földbe ásott lakóhelyek olyan valóságosan hatnak, mintha közvetlenül a filmvilágból léptünk volna be.

 2. Skócia, Skye-sziget - A Trónok harca iskolapéldája

  A Trónok harca-sorozat Skye szigetének lenyűgöző skót tájképeit használta fel a népszerű sorozatban. Azok, akik a Westeros királyságát szeretnék megtapasztalni, felkereshetik a Skye-szigetet, és sétálhatnak a kavicsos partokon és a vörös kősziklákon.

 3. Marokkó, Ouarzazate - A Gladiátor arénája

  Ouarzazate a sivatagi Marokkó szívében fekszik, és otthont adott olyan hollywoodi filmeknek, mint a Gladiátor és a Csillagok háborúja. A hatalmas kasbah és a sivatagi táj látványa elkápráztatja a látogatókat.

 4. Új-Zéland, Wellington - A Szentélyjáró kalandjai

  Wellington Új-Zéland fővárosa és egyúttal a Szentélyjáró kalandjai-trilógia központja. A Weta Workshop és a Weta Digital stúdiók Wellingtonban találhatók, ahol a filmek látványtervezése és effektjei készültek. Turisták megtekinthetik a kulisszatitkokat és a díszleteket, amelyeket a filmekhez használtak.

 5. Izland, Dettifoss - Az Interstellar jelenetei

  Az Interstellar című sci-fi film néhány jelenetét Izland Dettifoss vízesésénél vették fel, ami Európa legerősebb vízesése. A vízesés és a környező táj különleges és lenyűgöző élményt nyújt az oda látogatóknak.

 6. Új-Mexikó, Albuquerque - Breaking Bad felvételek

  A Breaking Bad televíziós sorozatot számos ikonikus helyszínen forgatták Albuquerque-ben, Új-Mexikóban. A turisták ma is követhetik Walter White és Jesse Pinkman nyomait a városban, és felkereshetik a Los Pollos Hermanos éttermet is.

 7. Skócia, Glenfinnan - A Harry Potter világa

  A Harry Potter-filmek számos jelenetét Skócia festői tájain forgatták, például a Glenfinnan vasútvonalon, ahol a Glenfinnan-viadukt szerepel a filmekben. Ez a hely a Harry Potter rajongók körében különösen népszerű.

 8. Hawaii, Kauai - Jurassic Park őserdei kalandok

  Kauai szigete Hawaii szigetcsoport egyik gyöngyszeme volt a Jurassic Park filmek számára. A lenyűgöző trópusi táj és a sűrű dzsungel valósággal elkápráztatja a látogatókat, akik a filmek hangulatát próbálják megidézni.

 9. Új-Zéland, Wellington - A Narnia-krónikák világa

  Az Új-Zélandi főváros, Wellington is otthont adott a Narnia-krónikák filmek forgatásainak. Az ámulatba ejtő tájak és díszletek, például a Kapiti partok és a Tongariro Nemzeti Park, valóságosan elrepítik a látogatókat C.S. Lewis mesés világába.

 10. Anglia, London - Sherlock Holmes és Harry Potter

  London számos olyan helyszínt kínál, amelyek a filmek világába repítik az embereket. A Baker Street, ahol Sherlock Holmes lakott, vagy a Platform 9¾ a King's Cross pályaudvaron, ahol Harry Potter indult el a Roxfortba, mind olyan helyek, amelyeket a rajongók szívesen látogatnak.

 11. Marokkó, Marrakesh - Casablanca emlékei

  A klasszikus film, Casablanca jelenetei részben Marrakesh városában készültek. Az itteni kávézók és bazárok azok, ahol Humphrey Bogart és Ingrid Bergman emlékei tovább élnek.

 12. Kuba, Havanna - A Keresztapa világa

  A Keresztapa trilógia második részének néhány jelenetét Kubában, különösen Havannában vették fel. A város régi része és a híres Hotel Nacional de Cuba egyaránt a film rajongói számára érdekes helyszínekké váltak.

 13. Marokkó, Casablanca - Casablanca

  Marokkóban található Casablanca városa egyike a filmvilág legikonikusabb helyszíneinek. A várost és annak híres Rick's Café Américain éttermét láthatjuk a Casablanca című filmben, amely egy igazi klasszikus.

 14. Új-Zéland, Queenstown - A Gyűrűk Ura és a Hobbit filmek

  Queenstown és környéke is központi helyszínek voltak A Gyűrűk Ura és a Hobbit filmek számára. A Glenorchy-tól a Arrowtown-ig terjedő vidék lenyűgöző hegyi tájakkal és tiszta tavakkal büszkélkedik, amelyek a filmekben híressé váltak.

 15. Tunézia, Tataouine - Csillagok háborúja: Az erő nyomában

  A tunéziai Tataouine sivatagi régiója és környéke szolgált a Csillagok háborúja sorozat első részének, az "Az erő nyomában"-nak egyes helyszíneihez. A különleges sivatagi táj és a homokdűnék rajongók számára egyedi élményt nyújtanak.

 16. Új-Zéland, Nelson - A Szarvasvadász és a Két torony

  Az Új-Zélandi Nelson vidéke számos jelenetnek adott otthont A Szarvasvadász és A Gyűrűk Ura: A Két Torony című filmekben. A lenyűgöző Abel Tasman Nemzeti Park, a Nelson tavak és a Nelson-hegyek mind elkápráztatják a látogatókat.

 17. Horvátország, Dubrovnik - Trónok harca Királyvárosa

  Dubrovnik városa a Trónok harca sorozat Királyvárosának helyszíneként vált híressé. A város középkori falai és szűk utcái sok jelenetnek adtak otthont a sorozatban.

 18. Skócia, Glencoe - Harry Potter és a Tűz Serlege

  Glencoe Skócia egyik legikonikusabb tája, és szerepelt a Harry Potter és a Tűz Serlege című film egyes jeleneteiben. A vidék festői szépsége és a Ben Nevis hegy közelsége vonzza a látogatókat.

 19. Skopelos, Görögország - Mamma Mia! világa

  Skopelos szigete a film teljes egészét szolgáltatta. Az érintetlen, türkizkék vizű öblök és a fehérre meszelt házak egyedülálló háttérként szolgáltak a film számára. A Kastani strand, ahol a "Lay All Your Love on Me" jelenetet vették fel, és a Skopelos városkép ismerős lehet a rajongók számára.

 20. Skiathosz, Görögország - A Mamma Mia kezdeti jelenetei

  A Mamma Mia! egyes kezdeti jeleneteit a szomszédos Szkíathosz szigetén vették fel, például a "Honey, Honey" jelenetét a Kék Barlangok közelében. A sziget további gyönyörű strandokat és tengerparti tájakat kínál.