Krka-vízesés szuper kedvezménnyel

A horvátországi Split városának közelében található Krka-vízesés nem csupán egy egyszerű természeti látványosság, hanem egy varázslatos hely, amely gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. A Krka Nemzeti Parkban található vízesés nemcsak a kristálytiszta víz és a lenyűgöző táj miatt vonzza a látogatókat, hanem azáltal is, hogy egyedi élményeket kínál – ráadásul most szuper akcióval és kedvezménnyel - azoknak, akik szeretnék felfedezni ezt a csodálatos vízesést.

Nehéz elhinni, mennyi pénzt szórnak a turisták a római Trevi-kútba

Amióta 1762-ben befejezték a Trevi-kút építését, azóta szinte nincs olyan turista, aki ne tartaná szinte kötelezettségének, hogy megnézze ezt a fantasztikus szökőkutat. Persze azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egy olasz mozi kasszasiker, a Dolce Vita, vagyis Édes élet híres jelenete, amelyben Anita Ekberg és Marcello Mastroianni megmártózik a Trevi-kútban sokat segített a Trevi-kút népszerűsítésében. Szóval, ha áttételesen is, de Federico Fellini rendezőnek nagyon sok pénzt köszönhet napjainkban Róma városa. De hogy pontosan mennyi pénzt dobálnak be a turisták nap, mint nap, és mire költi az állam ezt a pénzt, erről cikkünkben olvashattok bővebb információkat.
Tovább olvasom »

TOP 12 célpont, ahol álomnyaralás vár Rád

Mindenki álmodik a tökéletes nyaralásról, ahol a napfényes tengerpartok, a lenyűgöző tájak és a különleges kultúrák találkoznak. De vajon hol találhatók a legcsodálatosabb helyek, amelyeket érdemes felkeresni? Cikkünkben bemutatjuk azokat az álom helyeket, ahol a nyaralás valóban felejthetetlen élmény lehet.
Tovább olvasom »

TOP 3 utazási ötlet hálókocsis vonattal Budapestről

Minden bizonnyal mindenkinek volt már olyan élménye, hogy repülőgépen utazva alig-alig fért el a szűkösre szabott ülőhelyek miatt, vagy éppen hosszabb autóút során elgémberedett minden tagja. Vagyis hogy kényelmetlenül utazott. Az éjszakai vonatozás, különösképpen, ha hálókocsis vonattal utazunk, akkor éppen ezektől a kellemetlenségektől foszt meg bennünket, arról nem is beszélve, hogy rengeteg egyéb előnye is van. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül megpróbáljuk összegyűjteni a hálókocsis vonattal történő utazás előnyeit, illetve bemutatjuk, melyik TOP 3 célállomásra érdemes éjszakai vonattal utazni Budapestről, illetve mennyibe kerülnek ezek az utazások.
Tovább olvasom »

Csillagjegyek szerinti utazási ötletek 2024-re

Az asztrológia régóta nyújt iránymutatást az embereknek az élet különböző területein, beleértve az utazást is. A csillagjegyek alapján megállapított utazási preferenciák segíthetnek abban, hogy olyan úti célt találjunk, amely igazán illeszkedik az egyéni személyiségünkhöz és vágyainkhoz. A következőkben 12 különböző csillagjegyhez kapcsolódó utazási ötleteket találsz, amelyek mindegyike egyedi élményeket és kalandokat kínál az adott jegyűeknek. Válassz ki egy jegyet, és fedezd fel, hogy miért éppen az a hely lehet az ideális úti cél számodra az idén!
Tovább olvasom »

Franciaország bemutatkozik

Franciaország olyan sokrétű, olyan változatos, hogy bemutatni szinte lehetetlen. Természetesen ez nem lehet a célunk nekünk sem, viszont ahhoz, hogy kedvet kapjunk Franciaországhoz, abban talán tudunk segítséget nyújtani.
Tovább olvasom »

Spanyolország, amit mindenkinek látnia kell

Spanyolország, az Ibériai-félsziget legnagyobb országa, gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. Híres a lenyűgöző építészeti emlékeiről, a szenvedélyes kultúráról és a gazdag gasztronómiáról. A turisták gyakran látogatják az ország festői tájait, az évszázados városokat és a lenyűgöző partokat.
Tovább olvasom »

Olaszország, a turisták európai mekkája

Olaszországot történelme, múltja és jelene is arra predesztinálja, hogy mindenkinek látnia kell és meg kell ismernie ezt az országot. A hangsúly itt a "mindenkin" van, hiszen Olaszországot valóban mindenkinek látnia kell És nem csak a történelmi emlékhelyei miatt. Egyszerűen a hangulata követeli ezt meg. Többek között.
Tovább olvasom »

Albánia, ami bemutatásra vár

Albánia egy festői szépségű ország a Balkán-félszigeten, mely lenyűgöző hegyekkel, tengerpartokkal és történelmi városokkal büszkélkedik. Az ország gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, melyet a görög-római romvárosok, középkori erődítmények és ortodox templomok őriznek.
Tovább olvasom »

Németország, amely turistaként is érdekes hely

Németország elsősorban munkalehetőségként merül fel a hazai emberek körében. Pedig nagyon sok szép hely van Németországban, amit érdemes turistaként meglátogatni. Az alábbiakban egy kis kedvet szeretnénk ébreszteni jó néhány németországi látnivalóhoz, amelyeket akár munka mellett is érdemes megnézi. Vagy éppen egy-egy szabad hétvégén.
Tovább olvasom »

Luxemburg, amit nagysága miatt könnyű megismerni

Luxemburg egy kis, ám rendkívül gazdag és sokszínű ország Közép-Európában. Híres a banki és pénzügyi szektoráról, valamint az Európai Unióban betöltött szerepéről. Egyedi, harmonikus keveréke a modern és a hagyományos elemeknek, melyet gyönyörű vidéki tájakkal, lenyűgöző várakkal és városi luxussal teli városokkal jellemezhetünk.
Tovább olvasom »

Svájc, a pontos órák hazája

Svájc egy kis, ám rendkívül sokszínű ország Közép-Európában, melyet gyönyörű hegyvidéki tájai, kristálytiszta tavai és gazdag kulturális öröksége tesz vonzóvá. A svájci órák, csokoládék és bankok híresek a világban, és az ország békés, stabilitást és jólétet kínáló környezetének köszönhetően sokan választják turisztikai célpontként.
Tovább olvasom »

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.