Általános információk - Charles de Gaulle repülőtér

Repülőtér elhelyezkedése         Párizs, Franciaország

IATA kód             CDG

ICAO kód            LFPG

Szélesség hosszúság      49,0097222, 2,54777778

Időzóna               Európa/Párizs

Weboldal:           parisaeroport.fr

Telefon:              +33(0)170363950

Repülőtér tulajdonos    Groupe ADP

Gyakori kérdések a Charles de Gaulle repülőtérről

Hány repülőtere van Párizsnak?

Párizsban 5 repülőtér található. Ezek a Charles de Gaulle repülőtér, a Paris Orly, a Beauvais–Tillé, a Párizs–Le Bourget és a Châlons Vatry. Ezek közül természetesen a Charles de Gaulle és az Orly repterek bonyolítják le a legnagyobb forgalmat.

Mennyi idővel kell megérkeznem a Charles de Gaulle repülőtérre a repülés előtt?

Általánosan ajánlott és ez nem csak a párizsi repülőtérre érvényes, hogy legalább 2 órával az indulás előtt legyünk kint a reptéren, hiszen nem lehet tudni pontosan előre, hogy a biztonsági ellenőrzésnél például mennyit kell sorban állnunk.

Mi a kódja a párizsi Charles de Gaulle repülőtérnek, amely alapján a repülőjegy foglaló rendszerekben rá tudunk keresni?

A Charles de Gaulle repülőtér kódja CDG.

Melyik repülőterek vannak a legközelebb Charles de Gaulle repülőtérhez? Ez az információ az esetleges átszállások, továbbutazások miatt lehet érdekes a turisták számára.

A Charles de Gaulle repülőtér Lille-hez (177 km), Caen - Carpiquethez (219 km), Deauville - Normandie-hoz (178 km), Tours Val de Loire-hoz (221 km) távolságra van.

Mennyi a megengedett poggyász a Párizsba tartó, vagy onnan induló útvonalakon?

Ha a repjegyfoglaló rendszerekben foglalunk utazást, akkor a foglalásnál beállíthatja az utastérben elhelyezett és a feladott poggyászok kívánt számát. A kiválasztott keresési eredmény pedig minden esetben megmutatja, hogy mennyi poggyászt vihetünk magunkkal az utazásra.

Mikor érdemes a leginkább Párizsba utazni?

Párizs minden évszakban gyönyörű. De ha választani kellene, akkor talán a tavaszt és a nyarat javasoljuk egy szerelmes párizsi kiruccanásra. Ha nincs konkrét dátuma a párizsi utazásunknak, akkor adjon meg egy időintervallumot, amelyen belül keresni szeretnénk az indulási és visszatérési mezőkben. A legtöbb szolgáltató a webhelyén lehetővé teszi a keresést és a foglalást a keresés napjától számított hat hónapon belül.

Rendezzed a keresési eredményeket a legjobb, legolcsóbb, vagy leggyorsabb útvonal szerint, vagy keressed meg a legolcsóbb ki- és visszautazás kombinációt az ártáblázatban.