Családi programok és felnőtt programok Fuerteventura fővárosában

Puerto del Rosario látnivalói

 1. Casa Museo Unamuno: Ez a múzeum az ismert spanyol író, Miguel de Unamuno egykori otthonában mutatja be Unamuno életét és munkásságát, berendezéseivel és emlékeivel megidézi az író életének egy szeletét.
 2. Iglesia Nuestra Señora del Rosario: A város főtemploma Puerto del Rosario központjában áll. Az épület impozáns külsővel és belsővel rendelkezik, a helyszínen csodáljátok meg a helyi vallási művészetet és a templom építészeti részleteit.
 3. Plaza de la Paz: A város főtere gyakran ad otthont kulturális rendezvényeknek és vásároknak. A tér körül több üzlet, kávézó és étterem található, így remek hely a városi sétákhoz és az élénk hangulat megérintéséhez.
 4. Centro de Arte Juan Ismael: Ez a művészeti központ a sziget egyik legfontosabb művészeti kiállítóhelye. Különféle kortárs művészeti kiállításoknak és eseményeknek ad otthont, bemutatva a helyi és a nemzetközi művészeti színtér legfrissebb alkotásait.
 5. Puerto del Rosario kikötője: A város fontos kikötője érdemes egy sétára, hogy közben megcsodáljuk a hajókat és élvezzük a tengeri hangulatot. A kikötő éttermei és bárjai ideális helyszínek a friss tenger gyümölcseinek kóstolására.
 6. Playa Chica: Bár Puerto del Rosario nem egy strandcélpont, a Playa Chica egy kellemes partszakasz a városban. A helyiek gyakran felkeresik ezt a strandot, hogy élvezzék a tenger közelségét és a napfényt.

Túrázó és kirándulóhelyek Puerto del Rosario

 1. Montaña de Tindaya: A Tindaya-hegy egy ikonikus vulkanikus kúpforma a szigeten, mely a Puerto del Rosario melletti Tindaya falu közelében fekszik. Ez a hegy különleges szakrális jelentőséggel is bír a őslakos Guanche nép számára. A hegy körüli terület túrázásra és kirándulásra alkalmas, és a csúcsról gyönyörű kilátás nyílik a sziget tájaira.
 2. La Hondura: Barranco de la Torre Természeti Park: Ez a természetvédelmi terület Puerto del Rosario közelében káprázatos sziklás völgyet kínál a látogatóknak. A parkot gyalogosan vagy kerékpárral is be lehet járni, és lehetőség van a helyi növény- és állatvilág megfigyelésére.
 3. Malpaís de la Arena: Ez a vulkanikus kőzetekből álló terület a város közelében különleges, holdbéli tájat mutat a látogatóknak. A Malpaís de la Arena kiváló hely a túrázásra és a természet szépségeinek megfigyelésére.
 4. Fuerteventura Tengerparti Sétány (Paseo Marítimo): Puerto del Rosario partján húzódó sétány fantasztikus lehetőséget nyújt a tengerparti sétához. A sétány mentén számos kilátópont és pihenőhely található, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és a városra.
 5. Ruta de los Molinos (Malomút): Ezen a túraútvonalon a város mellett haladva felfedezzük Fuerteventura hagyományos szélmalmainak nyomait. A túra során megismerhetjük a helyi mezőgazdasági és ipari történelmet, miközben gyönyörű tájakon barangolunk.

Gyerekbarát programok Puerto del Rosario és környékén

 1. Playa Chica: A város közeli homokos tengerpart szuper helyszín a gyerekek számára a homokozásra és a pancsolásra. A sekély víz és a nyugodt tengerpart különösen biztonságosak a kisebbeknek is.
 2. Acua Water Park: A Corralejo város vízi vidámpark ideális célpont a gyerekek számára. A parkban több csúszda, medence és vízi játék garantál jó szórakozást a család minden tagjának.
 3. Oasis Park Fuerteventura: Bár ez a park nem Puerto del Rosarioban, hanem La Lajita településen található, de azért mindenképpen érdemes ellátogatni ide, mert számtalan izgalmas tevékenységet kínál a gyerekeknek. A parkban trópusi állatokat,  elefántokat, krokodilokat és zsiráfokat is láthatnak a kicsik és lehetőség van szafari túrára is.
 4. Kerékpártúrák: A város környékének kerékpárútjai környező tájak felfedezéséhez nyújtanak segtíséget.
 5. Casa Museo Unamuno: Bár a múzeum inkább kulturális élményt nyújt, az épület udvarán a gyerekek játszhatnak és önfeledten szórakozhatnak.
 6. Városi parkok: Puerto del Rosario városában számos park található, amelyek ideálisak a gyerekekkel való szabadidős tevékenységekre. A parkokban játszóterek, padok, zöld területek és piknikezési lehetőségek is rendelkezésre állnak.

Puerto del Rosario gasztronómiája

 1. Papas arrugadas: Kisebb, bőrös burgonyák, melyeket forró sóban főznek, majd megszárítják. Általában mojo szósszal - fűszeres, paprikás mártás - táláalják.
 2. Ropa Vieja a tradicionális kanári húsétel lassan főzött marhahúsból készül, zöldségekkel és fűszerekkel ízesítve.
 3. Sancocho egy másik hagyományos kanári halétel tőkehalból készül, általában burgonyával és más zöldségekkel tálalják.
 4. Mojito: Frissítő koktél, mely rumot, friss mentát, cukrot, lime-ot és szódavizet tartalmaz, tökéletes választás a forró napokra.
 5. Cerveza Tropical: A Kanári-szigetek helyi sörének egyik népszerű márkája, mely hűsítő és könnyű.
 6. Kanári Borok: A szigeteken termesztett szőlőből készült borok különlegesek és ízletesek, ideálisak egy kellemes étkezés vagy egy romantikus vacsora kísérőjeként.

Top éttermek, tapas bárok  Puerto del Rosario

 1. El Charcón Cím: Calle Virgen del Rosario, 47, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 2. Casa Toño Cím: Calle Virgen del Rosario, 43, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 3. La Jaira de Demian Cím: Calle Virgen del Rosario, 10, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 4. Mesón Castellano Cím: Av. Juan de Bethencourt, 10, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 5. La Casa del Parmigiano Cím: Calle Virgen del Rosario, 7, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 6. La Taberna de Nino Cím: Calle Virgen del Rosario, 24, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 7. Restaurante El Brasero Cím: Calle Virgen del Rosario, 15, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország

TOP Kávézók, cukrászdák Puerto del Rosario

 1. Café Regina Cím: Plaza de la Paz, 1, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 2. Cafetería La Panetière Cím: Calle Tenerife, 7, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 3. Cafetería Los Arcos Cím: Av. Juan de Bethencourt, 1, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 4. Café Bola de Oro Cím: Av. Juan de Bethencourt, 8, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 5. Cafetería-Cervecería Salytien Cím: Calle León y Castillo, 43, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 6. Café Central Cím: Calle Juan de Bethencourt, 9, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 7. Pastelería La Mardesía Cím: Calle León y Castillo, 47, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország

TOP éjszakai szórakozóhelyek Puerto del Rosario

 1. Sala Sir Laurens Cím: Calle Virgen del Rosario, 11, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 2. Bar 13 Cím: Calle Virgen del Rosario, 13, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 3. Bar Casa Manolo Cím: Calle León y Castillo, 24, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 4. Bar la Bodeguita del Puerto Cím: Calle Virgen del Rosario, 27, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 5. The Club Fuerteventura Cím: Calle Virgen del Rosario, 47, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 6. Pub Punta Cana Cím: Calle Primero de Mayo, 31, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország
 7. Sala Cultural El Casino Cím: Calle Primero de Mayo, 2, 35600 Puerto del Rosario, Las Palmas, Spanyolország

Piacok, kézműves vásárok Puerto del Rosario

 1. Mercado de Puerto del Rosario (Piac): A városközpontban piacán friss helyi termékeket, gyümölcsöket, zöldségeket, halat és sajtokat lehet vásárolni. Ezen kívül gyakran tartanak itt kézműves vásárokat is, ahol különféle kézműves termékeket kínálnak, kézzel készített ékszereket vagy kerámiákat.
 2. Hétfői Piac a Főtéren: Minden hétfőn a város főterén (Plaza de la Paz) rendeznek egy kisebb piacot, ahol ruhákat, cipőket, ékszereket és egyéb tárgyakat szerezhettek be.
 3. Fuerteventura kézműves vásár: Időszakosan rendezik meg a városban a Fuerteventura Kézműves Vásárt, ahol a szigetről érkező kézművesek árulják portékáikat, helyi kerámiákat, textíliákat, ékszereket és egyéb kézműves termékeket.

Szállások Puerto del Rosario