#Görög-szigetek

Luxus kényeztetés a Mamma Mia forgatási helyszínén, Skiathoson

Skiathos többek között annak köszönheti példátlan népszerűségét, hogy a szigeten forgatták többek közöt a Mamma Mia című ABBA musical bizonyos jeleneteit.
Tovább olvasom »

Zakynthos 4 nap közvetlen repülőjárattal és szuper medencés hotellel csak 78.100 Ft

Nyaralj Zakynthoson szuper áron, közvetlen repülőjárattal és most nagy kedvezménnyel kínált, "nagyon jó" értékelésű medencés szállodában. Részletek a cikkben.
Tovább olvasom »

1 hetes nyaralás Korfun közvetlen repülőjárattal Pécsről

Szuper jó áron találtunk egy hetes nyaralást júliusra, a nyári főszezonban Korfura. Részletek a cikkben.
Tovább olvasom »

Santorini 5 nap közvetlen repülővel és szállással csak 81.200 Ft

A görög-szigetek közül Santorini az egyik legfantasztikusabb üdülőhely. Nyárra szuper áron találtunk közvetlen repülőjeggyel és szállással szuper áron utazást. Részletek a cikkben.
Tovább olvasom »

4 napos nyaralás repülővel és szállással Santorini szigetén 90.000 Ft-ból kihozható

Santorini az egyik legfelkapottabb görög sziget, nem véletlenül. Szinte védjegyévé vált a településnek a fehér festett házak a kék tetőkkel, amely olyan lenyügöző látványt nyújt, mint nem sok minden a világ épített környezetében. Repülővel Budapestről és 3 csillagos szállodával most 4 napot nyaralhatsz a szigeten 90.000 Ft-ért.
Tovább olvasom »

Milyen árak vannak Santorini szigetén?

Santorini akkor, hogy ha pontosan tudjuk, mikor érdemes oda utazni és hol érdemes szállást foglalni és étkezni, akkor semmivel nem drágább, mint egy átlagos üdülőhely. Természetesen ha ezeket figyelmen kívül hagyjuk, akkor éppen még nevezhetnénk drágának is Santorinit. Pedig tényleg nem az, ha betartjuk azokat a jó tanácsokat, amelyeket ebben a cikkben veszünk sorra.
Tovább olvasom »

Mykonos színes történelme

A mítosz szerint Herkules kicsalta az óriásokat rejtekhelyükről, és sikerült legyőznie őket a Gigantomachy során Mykonos szigetén. Valójában azt mondják, hogy a nagy sziklaképződmények, amelyek szétszórva vannak a szigeten azok nem mások, mint az óriások megkövült testei. A sziget neve „kőhalomra” vagy „sziklás területre” utal. A későbbi legendák azonban azt támasztják alá, hogy a sziget nevét a helyi hőshöz, Mykonoshoz kötik. Mykonos Delos királyának, Aniosznak a fia volt, aki viszont Apollónnak és Roious nimfának, Dionüszosz leszármazottjának volt a fia. Így kezdődik hát a mitológia szerint Mykonos történelme. Természetesen tovább bontjuk a múltat a következő sorokban.
Tovább olvasom »

Szupermarket élelmiszer árak Skiathos szigetén

Nyaralás közben az étkezést a legolcsóbban úgy oldhatjuk meg, ha szupermarketben, vagyis élelmiszerboltban vásárolunk. Természetesen még ennél is jobb áron tudunk hozzájutni a szükséges élelemhez, ha helyi piacon vásároljuk meg a szükséges betevőt. Arról nem is beszélve, hogy a helyi piacokon egészen biztos, hogy "friss termékbe" szaladunk bele, szemben az élelmiszer áruház láncok polcaival. Mielőtt nyaralni indulunk, biztosan sokakat érdekelhet, milyen élelmiszerárakkal találkozhatunk Skiathos szigetén.
Tovább olvasom »

Mikor érdemes Mykonosra utazni?

Mykonos, ahol a mediterrán életöröm és a történelem találkoznak, évszaktól függően változatos és különféle arcát mutatja. Az időzítés művészete meghatározza azt a varázslatos pillanatot, amikor a sziget igazi gyöngyszemként tárul elénk. Ha elgondolkodsz egy Mykonosi kalandon, érdemes megfontolnod, hogy mikor ütemezd a látogatásodat, hogy a lehető legteljesebb élményt élvezhesd.
Tovább olvasom »

Mi mennyibe kerül Mykonoson 2024-ben?

A vidám és jó hangulatú, már ha persze egy szigetre lehet ilyent mondani és méltán világhírű Mykonos-sziget a Kükládok szigetegyüttes déli részén található, Tinos, Syros, Naxos és Paros között. A terület némileg különbözik a többi Küklád szigettől, elsősorban lapos morfológiájával, kopár dombjaival és dimbes-dombos tájáival. A sziget mellett fekszik a kicsi, de történelmileg gazdag Delos-sziget, amely az ókori görög történelem egyik legfontosabb mérföldköve volt és napjainkban is Görögország egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye.
Tovább olvasom »

Szuper olcsó luxus szállások Santorini szigetén 2024-ben

Santorini méltán az egyik legnépszerűbb úti célpont a hazai turisták között is. A sziget önmagáért beszél, hiszen fantasztikus hangulatával valóban elképráztatja a görög-szigetek szerelmeseit. Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan luxus szálláshelyet, amit nagyon jó áron lehet most foglalni. Nagyon jó böngészést kívánunk!
Tovább olvasom »

Megkerestük, melyek a legolcsóbb szálláshelyek a görög-szigeteken

Már most érdemes körülnézni, hiszen nyárra a legjobb és legolcsóbb szálláshelyek bizony hamar "megtelnek". Az alábbiakban körülnézünk és bemutatunk olyan szálláshelyeket a hazai turisták körében legnépszerűbb tengerparti nyaralóhelyeken, ahol érdemes mindenkinek körülnéznie. Ha a görög szigetekben gondolkodsz, akkor mutatjuk, melyek a legolcsóbb szálláshelyek.
Tovább olvasom »

10 érdekesség Santorini szigetéről

A görögországi Santorini szigete az Egei-tenger kék vizeiben pompázó gyöngyszem, melyet nemcsak lenyűgöző tájképe, hanem gazdag történelme és kulturális öröksége is fokoz. E csodálatos sziget a világ egyik legfelkapottabb turisztikai célpontjai közé tartozik, vonzóvá téve az utazókat a fehérre meszelt házai, szűk sikátorai és az ókori romok iránti kíváncsiság miatt. Ebben a cikkben felfedezzük Santorini szigetének titokzatos vonzerejét, és bemutatjuk a 10 legérdekesebb tényt, amelyek segítenek mélyebben megismerni ezen varázslatos helyet. Csodálkozzunk együtt az elbűvölő naplementék felett, fedezzük fel a vulkanikus eredetű táj csodáit, és merüljünk el a történelem és a mitológia rejtelmeiben, miközben felfedezzük Santorini egyedi szépségeit.
Tovább olvasom »

Mielőtt Mykonosra utaznál, ezt olvasd el

A vidám és méltán világhírű Mykonos-sziget az Égei-tenger déli részén fekvő Kükládok szigetegyüttesének része, amely Tinos, Syros, Naxos és Paros között található. Terep adottságai kissé eltérnek a Kikládok többi részétől, viszonylag lapos morfológiájával, kopár dombjaival és dombos tájával. Mellette fekszik a kicsi, de történelmileg igen gazdag Delos -sziget , amely az ókori görög történelem mérföldköve és Görögország egyik legjelentősebb régészeti lelőhelyei közé tartozik. Szóval már csak ezért is érdemes kicsit jobban megismernünk Mykonost.
Tovább olvasom »

Amit tudni érdemes Mykonosról

Mykonos, a görögországi Egei-tengerben található sziget, a világ egyik legnépszerűbb és exkluzívabb üdülőhelye. A sziget lenyűgöző fehér homokos strandokkal, hagyományos kubus alakú épületekkel és élénk éjszakai élettel büszkélkedik. Mykonos azonban nemcsak a partizás és a tengerparti pihenés szigete, hanem gazdag történelmi és kulturális örökséggel is rendelkezik. Az utazók, akik Mykonosra látogatnak, gyakran érdeklődnek a sziget nevezetességei, hagyományai és lehetőségei iránt. Ezért összegyűjtöttünk egy sor kérdést, melyek gyakran felmerülnek az utazók körében Mykonos szigetéről. Mindegyik kérdés konkrét információval rendelkezik, beleértve a nevezetességek, éttermek, tengerpartok, kulturális események és sok más fontos részletét. Így könnyebben tervezheted utazásodat és felfedezheted ennek a varázslatos görög szigetnek minden szépségét és lehetőségét. Ezek a kérdések és válaszok segítségül szolgálnak a Mykonos szigetére látogatóknak, hogy mélyebben megismerjék a szigetet és élvezhessék a tartalmas és felejthetetlen nyaralást.
Tovább olvasom »

Skopelos, az Égei-tenger gyöngyszeme

Skopelos sziget, a Görögország északi részén található édeni sziget, amely a hagyomány és a modern élet szép egyensúlyát nyújtja a látogatóknak. Gyönyörű tájai, mesés strandjai, hagyományos görög falvai és vendégszerető emberei miatt egyre népszerűbb úti cél a turisták körében. Ebben a cikkben felfedezzük Skopelos látnivalóit, és megosztjuk néhány turista véleményét is.
Tovább olvasom »

Görög-szigetek legolcsóbb szállásai

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb görög-szigetek legolcsóbb szálláshelyeit a nyári szezonban. Szantorini, Szkiathos, Kréta és a többi népszerű sziget a legnépszerűbb úti célok közé tartoznak a hazai utazók körében, nem véletlenül.
Tovább olvasom »

Zakynthos a hazai utazók szemével

Természetesen tudjuk, hogy mindenkinek a saját tapasztalatai a legfontosabbak, de talán, ha utazást tervezünk, akkor nem árt végigböngészni mások véleményeit is.
Tovább olvasom »

Santorini – csodálatos vakáció varázslatos környezetben

Santorini, Görögország egyik legszebb és leglátványosabb szigete, amely minden évben rengeteg turistát vonz. Ezt a varázslatos szigetet gyönyörű fehér falú épületei, kéklő kupolájú templomai és lenyűgöző kilátása teszi lélegzetelállítóvá. Santorini, más néven Thira, egy vulkanikus eredetű sziget és az Égei-tenger déli részén fekszik arra várva, hogy a turisták minden csodáját felfedezzék.
Tovább olvasom »

Zakyntos – álom vakáció az álom szigeten

Zakyntos, Görögország egyik gyöngyszeme, és egy csodálatos sziget a Jón-tengerben. Ez a festői sziget a természeti szépségeiről, türkizkék vízéről, homokos partjairól és a híres Navagio-öbölről ismert. Zakynthos azonban sokkal több annál, mint az egyszerűen szép strandok és a tengerparti üdülőhelyek együttese, minden pillanatban arra vár, hogy az ide látogató felfedezze rejtett értékeit.
Tovább olvasom »

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.