Mennyibe kerül a belépő a párizsi Disneylandbe?

Töltsön el sok-sok varázslatos pillanatot a Disneyland® Paris-ban, és töltsön el egy felejthetetlen napot a 2 parkba szóló bérletével 135,00 €-tól.

Versailles Kastély (Château de Versailles)

A Versailles-i kastély (Château de Versailles) Franciaország egyik legkáprázatosabb és története során legjelentősebb építészeti csodája. Ezt a pompás kastélyt Ludovikus XIV., a Napkirály uralkodása idején építették, és azóta is a királyi fenséget és a francia művészet csúcsát szimbolizálja. Ebben a cikkben felfedezzük a Versailles-i kastély lenyűgöző történetét, gazdagságát és a látogatók számára kínált élményeket.
Tovább olvasom »

Pompidou Központ (Centre Pompidou)

Párizs, a művészet és a kultúra fellegvára, számtalan lenyűgöző múzeummal és művészeti központtal büszkélkedhet. Az egyik legmeghatározóbb intézmény a Centre Pompidou, amely Párizs kulturális és művészeti életének dinamikus központja. Ebben a cikkben részletesebben megvizsgáljuk a Centre Pompidou történetét, kulturális jelentőségét és a látogatók számára kínált élményeket.
Tovább olvasom »

Luxembourg-kert (Jardin du Luxembourg)

Párizs, a fények városa, nem csak a lenyűgöző épületeiről és művészeti kincseiről ismert, hanem a gyönyörű parkjaival is, amelyek szépségükkel és nyugalmukkal kontrastot alkotnak a város pezsgő forgatagával. Az egyik legkedveltebb és legelbűvölőbb zöld terület a francia fővárosban a Jardin du Luxembourg, amelyet ebben a cikkben részletesen bemutatunk, beleértve a történetét, kulturális jelentőségét és a látogatók számára nyújtott élményeket.
Tovább olvasom »

Párizsi Operaház (Palais Garnier)

Párizs, a világ művészeti és kulturális központja, számtalan lenyűgöző nevezetességgel büszkélkedik. Az egyik legkiemelkedőbb közülük a Palais Garnier, vagy más néven a Párizsi Operaház. Ez a csodálatos épület nem csak egy operaház, hanem egy művészeti remekmű, amely gazdag történettel és csodákkal teli színházi élményekkel várja a látogatókat. Ebben a cikkben mélyebben fogunk merülni a Palais Garnier történetébe és annak kulturális jelentőségébe.
Tovább olvasom »

Champs-Élysées és a Diadalív

Párizs, a világ egyik legromantikusabb és legvonzóbb városa, tele van ikonikus látnivalókkal, amelyek feledhetetlen élményeket kínálnak a látogatóknak. Az Avenue des Champs-Élysées és a Place Charles de Gaulle között magasodó Diadalív (Arc de Triomphe) egyike ezeknek az ikonoknak, és ez a cikk arra összpontosít, hogy bemutassa ezeknek a helyeknek a történetét és jelentőségét.
Tovább olvasom »

Montmartre és a Sacré-Cœur Bazilika

Párizs szívében található Montmartre negyed Párizs egyik legkarakteresebb és legszebb területe, és a város művészeti, kulturális és történelmi életének központja. A Sacré-Cœur Bazilika, a magasan fekvő Montmartre dombon, magában hordozza a város gazdag örökségét és lenyűgöző szépségét. Ebben a cikkben mélyebben fogunk merülni Montmartre és a Sacré-Cœur Bazilika történetébe és látnivalóiba.
Tovább olvasom »

Rodin múzeum

Párizs, a művészet és kultúra fellegvára, számos lenyűgöző múzeumot és művészeti központot kínál a látogatók számára. Az egyik ilyen hely, amely a művészet és szobrászat iránt érdeklődőket magával ragadja, a Rodin Múzeum. Ez az intézmény Auguste Rodin, az impresszionista szobrászművész munkásságát és örökségét őrzi, és lenyűgöző alkotásai mellett gazdag történettel rendelkezik.
Tovább olvasom »

Louvre

Párizs, a fényűző város a Szajna partján, a művészet, kultúra és történelem iránt érdeklődők paradicsoma. Az Eiffel-torony és a Notre-Dame mellett talán nincs is olyan nevezetesség, ami jobban reprezentálná a város kulturális gazdagságát, mint a világhírű Louvre Múzeum. Ez a múzeum a világ egyik leglátogatottabb művészeti központja, és gazdag történelmi hátterével és lenyűgöző gyűjteményeivel magával ragad minden látogatót.
Tovább olvasom »

Notre Dame

Párizs, a szerelmesek városa, a világ egyik legnagyobb turisztikai vonzerejével rendelkezik. A francia fővárosban számtalan műemlék és nevezetesség található, melyek közül egyik legismertebb és legkarakteresebb az óváros szívében emelkedő Notre Dame Templom. A híres katedrális gazdag történelemmel, lenyűgöző építészeti jellegzetességekkel és számos érdekességgel büszkélkedhet. Ebben a cikkben elmerülünk a Notre Dame Templom világában, és bemutatjuk, mi teszi ezt a lenyűgöző épületet olyan különlegessé.
Tovább olvasom »

20 kérdés, amire az Eiffel-toronnyal kapcsolatban választ kaphatsz

Az Eiffel-torony, a francia főváros egyik legikonikusabb nevezetessége, a világ egyik legismertebb építészeti csodája. A 330 méter magas vas- és acélszerkezet lenyűgöző kilátást nyújt Párizs panorámájára, és számtalan érdekes tény és történet rejtőzik mögötte. Az alábbiakban húsz izgalmas kérdést és választ találsz az Eiffel-toronyról, amelyek segítenek mélyebben megismerni ezt az ikonikus épületet, és segíthetnek tervezni egy látogatást vagy csupán bővíteni a tudásodat erről a párizsi csodáról.
Tovább olvasom »

50 érdekes kérdés és válasz Párizsról

Az utazók a leggyakrabban az alábbi kérdésekre keresik a választ, mielőtt Párizsba utaznának. Kollégáink természetesen nemcsak a leggyakoribb kérdéseket gyűjtötték össze, de választ is adnak a Párizzsal kapcsolatos leggyakoribb, utazók által feltett kérdésekre. Így szóba kerül természetesen többek között az Eiffel-torony, a Louvre múzeum, a Notre-Dame Székesegyház és még sok más érdekes helyszín és hasznos információ.
Tovább olvasom »

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.