Courchevel Repülőtér, Franciaország

  • Indoklás: Courchevel repülőtere a francia Alpokban található, és a leszállópálya meredek és rövid. A szűk terüp és a változékony hegyi időjárás teszi veszélyessé a repülést itt.

Funchal Cristiano Ronaldo Repülőtér, Madeira, Portugália

  • Indoklás: A Madeira repülőtere a hegyoldalba épült, és a hosszú kifutópálya az Atlanti-óceán fölött lóg. A hegyek és az erős szélviharok miatt a repülés itt kihívásokkal teli.

Samedan Repülőtér, Svájc

  • Indoklás: Samedan repülőtere a svájci Alpokban található, és Európa legmagasabb repülőtere. A rövid kifutópálya, a hegyek közötti navigáció és a változékony időjárás mind a pilótákat, mind az utasokat próbára teszi.

Gibraltar Nemzetközi Repülőtér, Gibraltar

  • Indoklás: A Gibraltári repülőtér leszállópályája szokatlan, mivel az északi része egy forgalmas főútvonal keresztezésénél található. A szűk tér és a különleges légáramlások miatt különös kihívásokat jelent a pilóták számára.

Innsbruck Repülőtér, Ausztria

  • Indoklás: Innsbruck repülőtere az osztrák Alpokban fekszik, és a kifutópálya hegyek között kanyargózik. A hegyi időjárás, a rövid kifutópálya és a meredek szögű leszállás mind kockázatokat jelentenek.

Sion Repülőtér, Svájc

  • Indoklás: Sion repülőtere is Svájcban található, és a hegyek körüli terület miatt kihívást jelent a pilótáknak. A hegyek közötti manőverezés és a szigorú biztonsági előírások miatt a leszállás itt kockázatos.

London City Repülőtér, Egyesült Királyság

  • Indoklás: A London City repülőtér közvetlenül a városközpontban helyezkedik el, és a rövid kifutópálya miatt a leszállások és felszállások különleges készségeket igényelnek a pilótáktól.

Sumburgh Repülőtér, Skócia

  • Indoklás: A Sumburgh repülőtere a skót Shetland-szigeteken található, ahol a viharos időjárás és a szél gyakran jelent kihívást a repülés során. A leszállópálya rövid és a szigetek szigorú természeti védelmi előírásokkal rendelkeznek.

Skiathos Repülőtér, Görögország

  • Indoklás: Skiathos repülőtere a Görög-szigetek között helyezkedik el, és a rövid kifutópálya miatt a leszállások és felszállások korlátozottak. Emellett a turisták miatt népszerű célpont, ami tovább növeli a forgalmat.

Tivat Repülőtér, Montenegró

  • Indoklás: A tengerparti Tivat repülőtere Montenegróban a tenger felé épült, és a hegyek közelében helyezkedik el. A rövid kifutópálya és a változékony időjárás a leszállópálya használatát kihívássá teszi.

Ezek a repülőterek további példái Európa változatos kihívásokkal rendelkező légiközlekedési pontjainak. A pilóták, légi irányítók és mérnökök folyamatosan dolgoznak azon, hogy biztosítsák a repülés biztonságát ezeken a kihívásokkal teli helyeken. A repülőgép-üzemeltetők és légiközlekedési hatóságok együttműködése létfontosságú a légi közlekedés biztonságának fenntartásában.