• London Heathrow Repülőtér (EGLL/LHR):

London Heathrow repülőtere évek óta a legforgalmasabb repülőtér Európában. Az Egyesült Királyság fővárosában található és globálisan is az egyik vezető repülőtérként számon tartják. A London Heathrow éves utasforgalma általában meghaladja a 80 milliót, és számos nemzetközi és belföldi járat szolgálja ki.

 • Charles de Gaulle Repülőtér (LFPG/CDG):

Párizs Charles de Gaulle repülőtere Európa második legnagyobb forgalmú repülőtere. Franciaország fővárosában elhelyezkedő repülőtér évente több mint 70 millió utast fogad, és széles körű kapcsolatokkal rendelkezik a világ különböző részeivel.

 • Amsterdam Schiphol Repülőtér (EHAM/AMS):

Az Amsterdam Schiphol Repülőtér Hollandia legnagyobb repülőtere és Európa harmadik legforgalmasabb repülőtere. Évente több mint 70 millió utas fordul meg itt, és a repülőtér kiválóan kapcsolódik a globális légi hálózathoz.

 • Frankfurt Repülőtér (EDDF/FRA):

Frankfurt repülőtere Németország egyik legfontosabb légikikötője, és Európa negyedik legnagyobb forgalmú repülőtere. Évente több mint 60 millió utas fordul meg itt, és a repülőtér kiválóan szolgálja a nemzetközi áruszállítást is.

 • Madrid-Barajas Adolfo Suárez Repülőtér (LEMD/MAD):

A madridi repülőtér Spanyolország legnagyobb légikikötője és Európa ötödik legforgalmasabb repülőtere. Évente több mint 50 millió utas használja a repülőteret, amely kiváló kapcsolatokkal rendelkezik Latin-Amerikával és más kontinensekkel.

 • München Nemzetközi Repülőtér (EDDM/MUC):

München repülőtere Németország egyik legfontosabb repülőtere, és Európa hatodik legnagyobb forgalmú légikikötője. Évente mintegy 47 millió utas használja a repülőteret, amely széles körű járatokkal és kényelmes kiszolgálással rendelkezik.

 • Barcelona-El Prat Repülőtér (LEBL/BCN):

Barcelona repülőtere Spanyolország második legforgalmasabb repülőtere és Európa hetedik legnagyobb forgalmú repülőtere. Évente több mint 50 millió utas fordul meg itt, és a repülőtér fontos kapcsolatokkal rendelkezik a mediterrán térséggel.

 • London Gatwick Repülőtér (EGKK/LGW):

London Gatwick repülőtere az Egyesült Királyság második legnagyobb légikikötője és Európa nyolcadik legforgalmasabb repülőtere. Évente több mint 46 millió utas használja a repülőteret, amely számos európai és távolsági célállomással rendelkezik.

 • Zürich Repülőtér (LSZH/ZRH):

Zürich repülőtere Svájc legnagyobb és Európa kilencedik legnagyobb forgalmú repülőtere. Évente több mint 30 millió utas fordul meg itt, és a repülőtér kiválóan szolgálja a svájci gazdaság és az európai légi közlekedés szempontjából.

 • Roma Fiumicino Repülőtér (LIRF/FCO):

Róma Fiumicino repülőtere Olaszország legnagyobb és Európa tizedik legnagyobb forgalmú repülőtere. Évente több mint 40 millió utas használja a repülőteret, amely kulcsfontosságú csomópont az európai és transzatlanti járatok számára.

 • London Stansted Repülőtér (EGSS/STN):

Stansted repülőtere London harmadik legnagyobb repülőtere és Európa tizenegyedik legforgalmasabb légikikötője. Évente több mint 28 millió utas használja a repülőteret, amely a fővárostól északra helyezkedik el, és számos diszkont légitársaság központja.

 • Párizs Orly Repülőtér (LFPO/ORY):

Párizs Orly repülőtere Franciaország második legnagyobb légikikötője és Európa tizenkettedik legnagyobb forgalmú repülőtere. Évente több mint 30 millió utas fordul meg itt, és a repülőtér fontos szerepet játszik a francia főváros légiközlekedési hálózatában.

 • Kopenhagen Kastrup Repülőtér (EKCH/CPH):

Kopenhagen repülőtere Dánia legnagyobb légikikötője és Európa tizenharmadik legnagyobb forgalmú repülőtere. Évente több mint 30 millió utas használja a repülőteret, amely a skandináv régió egyik kulcsfontosságú repülési csomópontja.

 • Frankfurt-Hahn Repülőtér (EDFH/HHN):

Frankfurt-Hahn repülőtere Németország egy jelentős diszkont légitársaságoknak szolgáló repülőtere. Bár kisebb a forgalma, évente több millió utas használja a repülőteret, különösen az alacsony költségekkel üzemelő légitársaságok járatain.