Felnőtt programok, avagy romantikus élmények Rómában

Róma, az örök város, nem csak a történelem és kultúra bölcsője, hanem egy olyan hely is, ahol a felnőttekre számtalan izgalmas program és felejthetetlen élmény vár. Bár Róma gyakran szerepel a családi utazások célpontjai között, az igazán különleges élmények azoknak jutnak, akik gyermekek nélkül fedezik fel a város kincseit. Ha egy romantikus vagy kulturális kikapcsolódásra vágytok a pároddal, Róma minden igényt kielégítő programokat kínál. Nézzünk meg néhány felnőttbarát programot!

Turistaként mit érdemes tudni a Colosseumról?

Vespasianus Flavius ​​császár építtette ezt a 65 000 néző befogadására alkalmas amfiteátrumot i.sz. 72-ben. A Colosseum építése nyolc évig tartott, és a Jeruzsálemből származó rablásból finanszírozták. Az Amphitheatrum Flaviumnak is nevezett Colosseumot Titus császár nyitotta meg 100 napig tartó játékokkal és ünnepségekkel, amelyek 5000 állat életébe kerültek. Domitianus császár, Titus utódja, később egy emelettel bővítette az amfiteátrumot, és a Colosseum alatti terekkel bővítették azt. Ezzel a római Colosseum a legnagyobb amfiteátrum a római történelemben, és a világ hét csodájának egyike.
Tovább olvasom »

TOP utazási tippek Rómában

Róma Olaszország fővárosa , lakossága 2,8 millió. Ennyit a száraz tényekről. A legenda szerint Róma városát Romulus és Remus ikrek alapították ie 753-ban. A város a Tiberis folyó partján fekszik, és hét domb tetején alapították; Palatine Hill , Aventine Hill, Capitoline Hill, Caelian Hill, Esquiline Hill, Quirinal Hill és Viminal Hill. Különösen a Palatinus-domb és a Capitolium-hegy környéke vált később a hatalmas Római Birodalom hatalmi központjává. A Forum Romanum számos romja és ásatása itt található, és a Colosseum benyomást ad arról, hogyan harcoltak a gladiátorok ebben a hatalmas római amfiteátrumban. A Pantheon , amely ma templom, jellegzetes kerek, nyitott tetővel rendelkezik, és az egyik legjobban karbantartott római kori épület. A Via Appia pedig Róma Olaszország egyik legrégebbi útján visz vissza az időben. Alapvetően Róma városa egy óriási múzeum. Ezért nem meglepő, hogy a teljes történelmi városközpont szerepel az UNESCO Világörökség listáján.
Tovább olvasom »

Amit Rómáról egy utazónak tudnia illik

Róma, az Örök Város, egyike a világ legjelentősebb és legvonzóbb úti célpontjainak. A város gazdag történelme, művészeti kincsei, kulturális látnivalói és lenyűgöző építészete miatt vonzza az utazókat az egész világról. Ahhoz, hogy a legteljesebb élményt nyújtsa Róma látogatóinak, gyakran felmerülnek olyan konkrét kérdések, amelyek a város nevezetességeivel és különlegességeivel kapcsolódnak. Ebben a cikkben több tucat olyan kérdést és választ találsz, amelyek segítségével jobban megismerheted Róma legfontosabb látnivalóit. Fedezd fel a híres múzeumokat, történelmi templomokat, reneszánsz palotákat, és még sok más érdekességet, amelyek Róma varázslatos városában várják az utazókat.
Tovább olvasom »


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.