1. Hol található a Colosseum Rómában, és mi a belépőjegy ára? A Colosseum Rómában a központban, a Fórum Romanum közelében található. A belépőjegy ára felnőttek számára kb. 16 euró, de kedvezmények is elérhetők.

 2. Milyen időszakban érdemes látogatni a Vatikánt, és hol található a Szent Péter-bazilika? A Vatikán leglátogatottabb időszaka tavasszal és ősszel van, hogy elkerüljük a hosszú sorokat. A Szent Péter-bazilika a Vatikáni Múzeumok közelében található, és ingyenesen látogatható.

 3. Hol található a Pantheon, és milyen jelentősége van? A Pantheon a városközpontban található és a római ókorból származó templom, melyet Mausoléumként használtak. Ma a Pantheon a világ legnagyobb beton kupolájával büszkélkedik.

 4. Hogyan juthatok el a Trevi-kúthoz a városban, és mi a hagyománya a pénz bedobásának? A Trevi-kút a városközpontban található, és könnyen megközelíthető gyalog. A hagyomány szerint pénzt dobnak a kútba a bal válluk fölött, hogy visszatérjenek Rómába.

 5. Milyen múzeumokat érdemes felkeresni Rómában, és mi a Vatikáni Múzeumok leglátogatottabb része? Rómában számos múzeum található, de a Vatikáni Múzeumok Szent Mihály-udvara és Sixtus-kápolnája a leglátogatottabb része. Itt található Michelangelo híres "Teremtésként" című freskója.

 6. Hol található a Forum Romanum, és miért fontos történelmi nevezetesség? A Forum Romanum a Colosseum közelében található és a római birodalom központja volt. Itt találhatók a római közélet szimbólumai és fontos történelmi emlékek.

 7. Milyen éttermek ajánlottak a városközpontban és milyen a helyi specialitás? A városközpontban olyan éttermek találhatók, mint a "Da Baffetto" pizzéria, ahol híres római pizza tészta kóstolható meg, vagy a "Cul de Sac" borbár, ahol kiváló olasz borokat szolgálnak fel.

 8. Hogyan juthatok el a Római Fórumhoz, és mi a belépőjegy ára? A Római Fórum a városközpontban található, és a belépőjegy ára felnőttek számára kb. 12 euró. A terület látogatása a Forum Romanum és a Palatinus-domb belépőjegyével együtt érvényes.

 9. Hol található a Spanyol lépcső, és milyen nevezetességeket találok körülötte? A Spanyol lépcső a városközpontban, a Piazza di Spagna környékén található. A környéken megtalálható a híres Trinità dei Monti bazilika és a Via dei Condotti elegáns bevásárlóutcája.

 10. Milyen híres parkokat találhatok Rómában, és hol találhatók? Rómában a híres Villa Borghese park és a Villa Pamphili park is található. A Villa Borghese a városközpontban található és számos múzeumot és szobrot kínál, míg a Villa Pamphili a várostól nyugatra található, ahol a látogatók piknikezhetnek és sétálhatnak a gyönyörű kertekben.

 11. Hogyan juthatok el a Piazza Navona-hoz, és miért nevezetes ez a tér? A Piazza Navona a városközpontban található, könnyen megközelíthető gyalog. A tér híres a hármas kútjáról, a Bernini-szökőkútról és a barokk épületekről.

 12. Milyen híres római templomok találhatók a városban, és miért érdemes meglátogatni őket? Rómában több híres templom is található, mint a Panteon, a Santa Maria Maggiore bazilika, a Santa Maria degli Angeli e dei Martiri bazilika és a San Giovanni in Laterano bazilika. Ezek a templomok gazdag történelmi és művészeti kincseket rejtenek.

 13. Milyen időjárást érdemes elkerülni Rómában az utazáshoz? A legforróbb hónapok Rómában július és augusztus, amikor a hőmérséklet gyakran meghaladja a 30°C-ot. Az ideális időszak tavasz (március-május) és ősz (szeptember-október), amikor a hőmérséklet kellemesebb és kevesebb a turista.

 14. Milyen híres római piacokat látogathatok meg, és mikor tartanak? Rómában olyan híres piacok találhatók, mint a Campo de' Fiori piazzája, a Porta Portese vasárnap délelőtt, a Testaccio piac és a Mercato di Traiano. Minden piac sajátos termékeket kínál, és ideális helyek a helyi élet és kultúra megismerésére.

 15. Hol található a római Városliget (Villa Borghese), és milyen kulturális látnivalókat tartogat? A Villa Borghese Rómában található a városközpontban. A parkban megtalálható a Galleria Borghese múzeum, mely kiemelkedő műalkotásokat, például Bernini szobrokat és Caravaggio festményeket őriz.

 16. Milyen híres hidakat találok a Tiberis folyón Rómában, és hol találkozom az angyalok hídjával? Rómában számos híres híd található, mint például a Szerecsenek hídja (Ponte Sant'Angelo), mely az angyalok hídjaként ismert, és a Vatikánnal köti össze. A híd számos szoborról híres, melyeket Gian Lorenzo Bernini és más híres szobrászok készítettek.

 17. Milyen közlekedési eszközökkel lehet bejutni Rómába a repülőtérről, és milyen idővel számolhatok? A Leonardo da Vinci repülőtérről (Fiumicino) a központba metróval, vonattal vagy taxisokkal lehet eljutni. A metró kb. 30-40 perc, míg a vonat kb. 30 perc alatt ér a Termini pályaudvarra. A taxiút kb. 40-50 perc lehet a forgalomtól függően.

 18. Hol található a Borghese-kert, és mit kínál a látogatóknak? A Borghese-kert a Villa Borghese park része Rómában. Ez a tágas kert kiváló hely a séta és a pihenés számára, és gyönyörű kilátást kínál a városra.

 19. Hol található a Palatino-domb, és miért érdemes ellátogatni? A Palatino-domb Rómában a Forum Romanum mellett található. Ez a hagyomány szerint Róma alapításának helye és a paloták hegye volt az ókori rómaiak számára. Ma a látogatók történelmi romokat és gyönyörű kilátást találnak itt.

 20. Milyen híres szökőkutakat találhatok Rómában, és hol találkozhatok a "Barcaccia" szökőkúttal? Rómában több híres szökőkút is található, mint például a Trevi-kút, a Naiádok szökőkút és a Barcaccia szökőkút a Spanyol lépcső közelében. A Barcaccia egy hajó alakú szökőkút, és híres Gian Lorenzo Bernini művészetéről.

 21. Hol található a Capitolium domb és miért fontos történelmi szerepe van? A Capitolium domb Rómában található a Forum Romanum közelében. Fontos szerepe van a római történelemben, mivel itt helyezték el az ókori Róma államigazgatásának központját. Ma a Capitolium dombon a Capitolium múzeum és a Capitolium téren a híres Marcus Aurelius-szobor található.

 22. Milyen híres utcákat és bevásárlóutcákat találok Rómában, és hol vásárolhatok luxuscikkeket? Rómában a Via Condotti a híres luxusmárkák utcája, ahol olyan butikok találhatók, mint Gucci, Prada és Bulgari. A Via del Corso és a Via Cola di Rienzo is népszerű bevásárlóutcák, ahol különböző üzletek és butikok találhatók.

 23. Hogyan juthatok el a Castel Sant'Angelo-hoz, és milyen története van ennek a monumentális épületnek? A Castel Sant'Angelo Rómában található, a Szerecsenek hídja közelében. Az épület a római történelem során katonai erőd, palota és börtön is volt. Ma múzeumként szolgál, ahol a látogatók megismerhetik a történetét és csodálhatják a pápák által épített művészeti alkotásokat.

 24. Hol található a Keleti Piac (Mercato Orientale), és milyen helyi ételeket és termékeket vásárolhatok itt? A Keleti Piac a Róma központjában található, a Termini pályaudvar közelében. Itt lehetőség van helyi ételek, gyümölcsök, zöldségek, hal és hús vásárlására, és megkóstolhatod a tradicionális olasz konyhát.

 25. Hol található a Via Appia Antica, és miért érdemes ellátogatni erre a történelmi útra? A Via Appia Antica Rómában található, és ez az ókori római út a város egyik legrégebbi és legfontosabb útvonala volt. Ma a látogatók számára lehetőség nyílik történelmi romokat, ókori sírokat és lenyűgöző tájat felfedezni a Via Appia Antica mentén.

 26. Hol található a Quartiere Coppedè, és mi teszi egyedülállóvá ezt a városrészt? A Quartiere Coppedè Rómában található, és egy különleges építészeti stílust és dizájnt kínál. Ebben a városrészben számos fantasztikus épület és szobor található, és a látogatók csodálhatják az egyedülálló és szürreális művészi alkotásokat.

 27. Milyen híres utcák és téreket találok Trastevere negyedben, és miért érdemes ide látogatni? Trastevere Rómában egy hagyományos római negyed, amely tele van szűk utcákkal, teraszokkal és hangulatos éttermekkel. Itt található a Piazza Santa Maria in Trastevere, a híres Santa Maria in Trastevere bazilika és a Via della Lungara.

 28. Hol található a Casina delle Civette, és miért érdemes ellátogatni ide? A Casina delle Civette a Villa Torlonia parkban található Rómában. Ez egy különleges épület, amelyet Liberty stílusban terveztek, és gyönyörű üvegmozaikok és dizájn jellemzi. Ma múzeumként szolgál és betekintést nyújt az építészet és a művészet világába.

 29. Hol található az Aventin domb, és miért híres ez a terület Rómában? Az Aventin domb Rómában található, a Circus Maximus közelében. Ez a terület híres a Porta San Sebastiano kaputól az Aventini Kulcsodáig terjedő régi római fallal, valamint a Rózsakertekkel és a Giardino degli Aranci kilátóval.

 30. Milyen híres római vízforrásokat és kútakat találok a városban? Rómában több híres vízforrás és kút található, mint például a Bernini-szökőkút (La Barcaccia) a Spanyol lépcsőnél, a Triton-szökőkút (Fontana del Tritone) a Barberini tér közelében és az Naiádok szökőkút (Fontana delle Naiadi) a Piazza della Repubblica környékén.

 31. Hol található a Palazzo Venezia, és miért fontos történelmi múzeumként? A Palazzo Venezia Rómában található, a Forum Romanum közelében. A palota a történelem során különböző célokra szolgált, de ma múzeumként működik, ahol a látogatók történelmi kiállításokat és műalkotásokat tekinthetnek meg.

 32. Hol található a római Katolikus Egyetem (Pontificia Università Gregoriana), és milyen fontos szerepe van a városban? A római Katolikus Egyetem Rómában, a Vatikán közelében található. Ez a világhírű egyetem a katolikus teológia és vallástudomány központja, és számos híres tudóst és egyházi vezetőt nevelt ki.

 33. Milyen időpontban érdemes meglátogatni a Castel Sant'Angelo teraszát a kilátás miatt, és mi a belépőjegy ára? A Castel Sant'Angelo teraszáról a legjobb kilátásokat a naplemente előtt körülbelül egy órával érdemes élvezni. A belépőjegy ára felnőttek számára körülbelül 15 euró.

 34. Hol található a Terme di Caracalla (Caracalla fürdő), és miért érdemes meglátogatni ezeket a római romokat? A Terme di Caracalla a városközpont közelében található és ókori római fürdők komplexuma. A romok impozáns méretük és részleteik miatt lenyűgözőek, és betekintést nyújtanak a római életbe.

 35. Milyen híres római zsinagógát találok a városban, és milyen a történelme? Rómában a híres zsinagógát a Tempio Maggiore di Roma, azaz a Nagy Templom található. Ez a zsinagóga egyike Európa legnagyobb zsinagógáinak, és gazdag történelmi hátterrel rendelkezik a római zsidóság számára.

 36. Hol található a Santa Maria del Popolo bazilika, és milyen híres műalkotásokat találok itt? A Santa Maria del Popolo bazilika Rómában található, a Piazza del Popolo közelében. Ez a bazilika híres műalkotásokkal, mint például Caravaggio "Keresztelés János először" című festményével és a Chigi-kápolnával.

 37. Milyen híres múzeumokat találok a Vatikánon belül, és mi a Sixtus-kápolna fontos történelmi jelentősége? A Vatikánban számos híres múzeum található, mint például a Vatikáni Múzeumok, a Sixtus-kápolna, ahol Michelangelo híres mennyezetfestményét találod, és a Vatikáni Pinacoteca, amely gazdag műalkotásokat mutat be.

 38. Hol található a Santa Maria degli Angeli e dei Martiri bazilika, és mi a különlegessége? A Santa Maria degli Angeli e dei Martiri bazilika a Termini pályaudvar közelében található Rómában. Egyedülálló, mivel a Diocletianus fürdő egy részének helyén épült, és Michelangelo is hozzájárult az épület tervezéséhez.

 39. Hol található a Piazza del Campidoglio, és miért fontos ez a tér Rómában? A Piazza del Campidoglio a Capitolium dombon található Rómában. Michelangelo tervezte újjá a teret, és itt található a Capitolium múzeum is, mely gazdag művészeti és történelmi gyűjteménnyel büszkélkedik.

 40. Hol található a Museo di Roma Trastevere, és milyen kulturális programokat kínál? A Museo di Roma Trastevere Rómában található, a Trastevere negyedben. A múzeum különböző kulturális programokat, ideiglenes kiállításokat és művészeti eseményeket kínál, amelyek bemutatják Róma történelmét és kultúráját.

 41. Hol található a Santa Prassede bazilika, és miért érdemes ellátogatni ide? A Santa Prassede bazilika Rómában található, a Santa Maria Maggiore bazilika közelében. Ezt a bazilikát a gyönyörű mozaikok teszik különlegessé, és itt található a híres Szent Zsinat-bazilika is.

 42. Hol található a Palazzo Barberini, és miért érdemes meglátogatni ezt a művészeti múzeumot? A Palazzo Barberini Rómában található és a Galleria Nazionale d'Arte Antica (Nemzeti Képgaléria) otthona. A múzeumban reneszánsz és barokk műalkotások láthatók, köztük híres festmények, mint például Caravaggio "Judith fejezete Holofernesz fejezetében".

 43. Hol található a Santa Maria in Aracoeli bazilika, és miért fontos ez a templom a városban? A Santa Maria in Aracoeli bazilika Rómában található a Kapitolium domb közelében. A bazilika egyike a legrégebbi római templomoknak és gazdag történelmi háttere miatt fontos szerepet játszik Róma életében.

 44. Hol található a Palazzo Farnese, és mi a múzeumok és kulturális intézmények szerepe ebben az épületben? A Palazzo Farnese Rómában található és egy hatalmas reneszánsz palota. Ma az épületben a Francia Nagykövetség található, és számos kulturális esemény és kiállítás is megrendezésre kerül itt.

 45. Hol található a Római Börze (Borsa di Roma), és mi a története? A Római Börze a városközpontban, a Piazza di Pietra közelében található. Az épület a régi római templom romjaira épült, és ma a régió gazdasági és pénzügyi központjaként szolgál.

 46. Milyen híres színházakat és operaházakat találok Rómában, és hol találkozom az Opera di Roma épületével? Rómában több híres színház és operaház található, mint például a Teatro dell'Opera di Roma, amely az Opera di Roma épületében található, vagy a Teatro Argentina és a Teatro Quirino.

 47. Hol található a Római Aquarium, és miért érdemes meglátogatni ezt az intézményt? A Római Aquarium Rómában található, az Eur a Tevere folyón. Ez az akvárium gazdag tengeri életet mutat be, és szórakoztató és oktató élményt nyújt a látogatók számára.

 48. Milyen híres kerületeket és városrészeket találok Rómában, amelyeket érdemes felfedezni? Rómában számos híres kerület és városrész található, mint például Trastevere, Testaccio, Monti, Pigneto és Prati. Minden kerület sajátos karakterrel és különleges látnivalókkal rendelkezik.

 49. Hol található a Piazza Navona, és mi a története ennek a gyönyörű térenak? A Piazza Navona a városközpontban található Rómában. A tér híres a hármas kútjáról és a barokk palotákról. Eredetileg egy ókori stadion helyén épült, és ma is egyik legnépszerűbb turisztikai látványosság Rómában.

 50. Hol található a Piazza di Spagna, és miért híres ez a terület Rómában? A Piazza di Spagna a városközpontban található Rómában. A teret a híres Spanyol lépcső szomszédságában található Trinità dei Monti bazilika uralja. Ez a terület egyike Róma divatnegyedeinek és luxusvásárlási célpontjainak.

 51. Hol található a Galleria Borghese, és milyen híres műalkotásokat találok itt? A Galleria Borghese a Villa Borghese parkban található Rómában. A múzeum kivételes műalkotásokat őriz, köztük Bernini szobrokat és Caravaggio festményeket, például a híres "Dávidt megsebesíti Góliátot" című festményt.

 52. Hol található a Santa Maria sopra Minerva bazilika, és miért érdemes meglátogatni ezt a templomot? A Santa Maria sopra Minerva bazilika a városközpontban található Rómában, a Pantheon közelében. Egyedülálló, mivel a római ókori Minerva templom romjaira épült, és a középkori és a reneszánsz stílusok keveredését mutatja be.

 53. Hol található a Cinecittà, és miért fontos ez a filmstúdió Rómában? A Cinecittà Rómában található, a várostól délre. Ez Olaszország legnagyobb filmstúdiója és sok híres film és sorozat forgatási helyszíne volt, például a "Gladiátor" című filmet.

 54. Hol található a Parco degli Acquedotti, és miért érdemes ide látogatni? A Parco degli Acquedotti Rómában található, a várostól keletre. Ez a park az ókori római vízvezetékrendszer része, és gyönyörű kilátást kínál az aqueduktusokra.

 55. Hol található a Basilica di San Clemente, és miért érdekes ez a templom? A Basilica di San Clemente Rómában található, a Colosseum közelében. A templom különleges, mivel három szinten találhatók történelmi rétegek, köztük egy középkori és egy ókori keresztény templom.

 56. Hol található a Stadio Olimpico, és milyen sporteseményeket rendeznek itt? A Stadio Olimpico Rómában található, a Tiberis folyó partján. Ez az olasz nemzeti labdarúgócsapat és az AS Roma otthona, valamint különböző sporteseményeknek, koncerteknek és rendezvényeknek ad otthont.

 57. Hol található a Villa Doria Pamphilj, és milyen lehetőségeket kínál a látogatóknak? A Villa Doria Pamphilj Rómában található, a várostól nyugatra. Ez az egyik legnagyobb városi park Rómában, és piknikezésre, sétára és kerékpározásra kiváló területet kínál a látogatóknak.

 58. Hol található a Palazzo Spada, és miért érdemes meglátogatni ezt a művészeti múzeumot? A Palazzo Spada Rómában található, a városközpontban. Az épületben a Galleria Spada művészeti gyűjtemény található, mely különleges műalkotásokat, például Borromini optikai csalódását mutatja be.

 59. Hol található a Santa Maria in Trastevere bazilika, és milyen műalkotásokat találok itt? A Santa Maria in Trastevere bazilika a Trastevere negyedben található Rómában. A templom gazdag mozaikokkal és freskókkal díszített, és többek között a Santa Maria ikonját őrzi.

 60. Hol található a Macro - Museo d'Arte Contemporanea di Roma, és miért érdemes meglátogatni ezt a kortárs művészeti múzeumot? A Macro - Museo d'Arte Contemporanea di Roma Rómában található, a Testaccio negyedben. A múzeum a kortárs művészet remekeit mutatja be, és rendszeresen ideiglenes kiállításokat szervez modern művészek alkotásaival.

 61. Hol található a Palazzo Venezia, és miért érdemes ellátogatni ide? A Palazzo Venezia a városközpontban található Rómában. Az épület a történelem során különböző célokra szolgált, de ma múzeumként működik, ahol a látogatók történelmi kiállításokat és műalkotásokat tekinthetnek meg.

 62. Hol található a St. Peter's Chains (San Pietro in Vincoli) bazilika, és miért fontos ez a templom a városban? A St. Peter's Chains bazilika a városközpontban található Rómában. A templom az ókori Róma és a keresztény vallás közötti fontos kapcsolatot szimbolizálja, és itt található Michelangelo híres "Mózes" szobra.

 63. Hol található a Via del Corso, és miért fontos ez a bevásárlóutca Rómában? A Via del Corso Rómában található, és ez az egyik legfontosabb bevásárlóutca a városban. Itt számos üzlet és butik található, és ez az út köti össze a Piazza del Popolo-t a Piazza Venezia-val.

 64. Hol található a MACRO Testaccio - Museo d'Arte Contemporanea Roma, és miért érdemes meglátogatni ezt a kortárs művészeti múzeumot? A MACRO Testaccio Rómában található, a Testaccio negyedben. Ez a múzeum a kortárs művészet kedvelőinek kiváló hely, ahol izgalmas műalkotásokat és kiállításokat találhatnak a látogatók.

 65. Hol található a Villa Ada, és miért érdemes ide látogatni a természet kedvelőinek? A Villa Ada Rómában található, a várostól északra. Ez a városi park egy kiváló hely a természet szerelmeseinek, ahol sétálhatnak, piknikezhetnek és élvezhetik a nyugalmat a város zajától távol.

 66. Hol található a Palazzo Altemps, és miért érdemes meglátogatni ezt a múzeumot? A Palazzo Altemps Rómában található, a várostól délnyugatra. Az épület a Museo Nazionale Romano részeként működik, és gazdag gyűjteményt tartalmaz ókori és reneszánsz műalkotásokból.

 67. Hol található a Piazza Venezia, és miért fontos ez a tér Rómában? A Piazza Venezia a városközpontban található Rómában, és egyik legfontosabb közlekedési csomópontja a városnak. Itt található a híres Vittoriano emlékmű, amely a haza oltárának nevezik.

 68. Hol található a MAXXI - Museo nazionale delle arti del XXI secolo, és miért érdemes meglátogatni ezt a kortárs művészeti múzeumot? A MAXXI - Museo nazionale delle arti del XXI secolo Rómában található, a város északi részén. Ez az innovatív múzeum a 21. századi művészetet és építészetet mutatja be, és ideiglenes kiállításoknak is helyet ad.

 69. Hol található a Rómaitalkezelés (Bocca della Verità), és miért érdemes ide látogatni? A Rómaitalkezelés a Santa Maria in Cosmedin bazilika előtt található Rómában. Ez egy ősi szoborfej, amely híres arról, hogy csak az őszinteséget ismeri fel, és sok látogató tesz próbát azzal, hogy a kezét a szájába helyezi.

 70. Hol található a Teatro Marcello, és miért érdemes meglátogatni ezt az ókori római színházat? A Teatro Marcello Rómában található, a Campidoglio domb közelében. Ez az ókori római színház egyedülálló építészeti szépsége miatt különleges, és gyakran nevezik a "kis Colosseumnak". A látogatók élvezhetik a történelmi atmoszférát és a lenyűgöző kilátást a városra.

 71. Hol található a Piazza della Repubblica, és miért fontos ez a tér Rómában? A Piazza della Repubblica a városközpontban található Rómában, a Termini pályaudvar közelében. A tér gazdag történelemmel rendelkezik, és nevezetes épületek, például az Naiádok szökőkútja találhatók itt.

 72. Hol található a Vatikáni Múzeum, és miért érdemes meglátogatni ezt a múzeumot? A Vatikáni Múzeum a Vatikáni városban található, Rómától keletre. Ez az egyik legjelentősebb múzeum a világon, gazdag művészeti gyűjteménnyel, például a Sixtus-kápolnában található Michelangelo mennyezetével.

 73. Hol található a Porta San Sebastiano, és miért fontos ez a városkapu Rómában? A Porta San Sebastiano a városközpontban található Rómában. Ez az ókori városkapu a Via Appia, azaz az Appius út bejárata volt, és fontos szerepet játszott az ókori Róma védelmében.

 74. Hol található a Capitoline Museums (Kapitolium Múzeumok), és miért érdemes meglátogatni ezt a múzeumkomplexumot? A Capitoline Museums a Capitolium dombon található Rómában. Ez az egyik legrégebbi közgyűjtemény Rómában és a világban, és gazdag művészeti kincseket, antik emlékeket és a Capitolium teret is bemutatja.

 75. Hol található a Cimitero Acattolico (Non-Catholic Cemetery), és miért érdekes ez a temető? A Cimitero Acattolico Rómában található a Piramide metrómegálló közelében. Ez a temető híres, mivel itt nyugszik több híres személyiség, például John Keats és Percy Bysshe Shelley, és különleges hangulatot áraszt.

 76. Hol található a Villa Torlonia, és miért érdemes ide látogatni? A Villa Torlonia Rómában található, az Quartiere Nomentano városrészben. A villa egykori nemesi rezidenciaként szolgált és gyönyörű kerteket, múzeumokat és egyedülálló épületeket kínál a látogatóknak.

 77. Hol található a Santa Maria in Cosmedin bazilika, és miért érdemes meglátogatni ezt a templomot? A Santa Maria in Cosmedin bazilika a városközpontban található Rómában, a Tiberis folyó partján. A templom híres a La Bocca della Verità szoborjáról és a középkori freskóiról.

 78. Hol található a Keleti Piac (Mercato Orientale), és milyen helyi ételeket és termékeket vásárolhatok itt? A Keleti Piac a Róma központjában található, a Termini pályaudvar közelében. Itt lehetőség van helyi ételek, gyümölcsök, zöldségek, hal és hús vásárlására, és megkóstolhatod a tradicionális olasz konyhát.