#városlátogatás

Utazz Nápolyba és kirándulj Capri szigetére, Amalfiba és Pompeibe, 5 nap csak 95.500 Ft

Utazz Nápolyba közvetlen repülőjárattal Budapestről és tegyél csillagtúrákat Capri-szigetére, Amalfiba és Pompeibe. Persze Nápolyba és környékén biztosra mehetsz, ha su igazi olasz életérzést szeretnéd közvetlenül megtapasztalni. Részletes árak a cikkben.
Tovább olvasom »

4 csillagos római hotel reggelivel, óriási kedvezménnyel csak 13.430 Ft

Rómában ritkán lehet olyan szállást találni, amely luxus körülmények között biztosít felhőtlen pihenést szuper áron. A Relais CastrumBoccea 4 csillagos luxus hotelben reggelivel együtt fejenként 49%-os kedvezménnyel foglalhatunk szállást. Részletek a cikkben.
Tovább olvasom »

TOP 3 utazási ötlet hálókocsis vonattal Budapestről

Minden bizonnyal mindenkinek volt már olyan élménye, hogy repülőgépen utazva alig-alig fért el a szűkösre szabott ülőhelyek miatt, vagy éppen hosszabb autóút során elgémberedett minden tagja. Vagyis hogy kényelmetlenül utazott. Az éjszakai vonatozás, különösképpen, ha hálókocsis vonattal utazunk, akkor éppen ezektől a kellemetlenségektől foszt meg bennünket, arról nem is beszélve, hogy rengeteg egyéb előnye is van. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül megpróbáljuk összegyűjteni a hálókocsis vonattal történő utazás előnyeit, illetve bemutatjuk, melyik TOP 3 célállomásra érdemes éjszakai vonattal utazni Budapestről, illetve mennyibe kerülnek ezek az utazások.
Tovább olvasom »

Franciaország bemutatkozik

Franciaország olyan sokrétű, olyan változatos, hogy bemutatni szinte lehetetlen. Természetesen ez nem lehet a célunk nekünk sem, viszont ahhoz, hogy kedvet kapjunk Franciaországhoz, abban talán tudunk segítséget nyújtani.
Tovább olvasom »

Spanyolország, amit mindenkinek látnia kell

Spanyolország, az Ibériai-félsziget legnagyobb országa, gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. Híres a lenyűgöző építészeti emlékeiről, a szenvedélyes kultúráról és a gazdag gasztronómiáról. A turisták gyakran látogatják az ország festői tájait, az évszázados városokat és a lenyűgöző partokat.
Tovább olvasom »

Olaszország, a turisták európai mekkája

Olaszországot történelme, múltja és jelene is arra predesztinálja, hogy mindenkinek látnia kell és meg kell ismernie ezt az országot. A hangsúly itt a "mindenkin" van, hiszen Olaszországot valóban mindenkinek látnia kell És nem csak a történelmi emlékhelyei miatt. Egyszerűen a hangulata követeli ezt meg. Többek között.
Tovább olvasom »

Németország, amely turistaként is érdekes hely

Németország elsősorban munkalehetőségként merül fel a hazai emberek körében. Pedig nagyon sok szép hely van Németországban, amit érdemes turistaként meglátogatni. Az alábbiakban egy kis kedvet szeretnénk ébreszteni jó néhány németországi látnivalóhoz, amelyeket akár munka mellett is érdemes megnézi. Vagy éppen egy-egy szabad hétvégén.
Tovább olvasom »

Luxemburg, amit nagysága miatt könnyű megismerni

Luxemburg egy kis, ám rendkívül gazdag és sokszínű ország Közép-Európában. Híres a banki és pénzügyi szektoráról, valamint az Európai Unióban betöltött szerepéről. Egyedi, harmonikus keveréke a modern és a hagyományos elemeknek, melyet gyönyörű vidéki tájakkal, lenyűgöző várakkal és városi luxussal teli városokkal jellemezhetünk.
Tovább olvasom »

Svájc, a pontos órák hazája

Svájc egy kis, ám rendkívül sokszínű ország Közép-Európában, melyet gyönyörű hegyvidéki tájai, kristálytiszta tavai és gazdag kulturális öröksége tesz vonzóvá. A svájci órák, csokoládék és bankok híresek a világban, és az ország békés, stabilitást és jólétet kínáló környezetének köszönhetően sokan választják turisztikai célpontként.
Tovább olvasom »

Bemutatkozik Ausztria

Ausztria nemcsak a téli sport szerelmeseinek nyújt felejthetetlen élményeket. Az alábbiakban szeretnénk kicsit közelebb hozni mindenkihez ezt a fantasztikus országot, amely ráadásul egy rövid utazással minden hazai turistának könnyen elérhető. Fedezzük hát együtt fel Ausztria szépségeit.
Tovább olvasom »

Amit tudni illik Csehországról

Csehország a magyar turisták szemében leginkább Prága és természetesen a sörözés. Pedi ennél azért lényegesen több Csehország. Az alábbiakban szeretnénk kedves csinálni ehhez a csodálatos országhoz.
Tovább olvasom »

Bemutatjuk Szlovákiát

Szlovákiát az utóbbi időben fedezik fel egyre inkább a hazai turisták. Néhány éve még nem volt sikk Szlovákiába utazni, de ez a helyzet mára nagyon megváltozott már. Szlovákia valóban vendégszerető országgá változott a magyar turisták számára is és mivel látnivalókban is bővelkedik...
Tovább olvasom »

Amit Lengyelországról tudni érdemes

Lengyelország már csak történelmi hagyományai miatt az egyik legkedveltebb utazási célpont a magyar turisták számára. Az alábbiakban egy kis kitekintőt nyújtunk át, miért is érdemes jobban megismerni Lengyelországot. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani.
Tovább olvasom »

Barcelona 6 nap közvetlen repülővel és szuper szállással remek áron

Barcelona 6 nap (5 éjszaka) közvetlen repülővel és szuper szállással nagyon jó áron foglalható az általunk talált május végi időpontban. Hogy miért érdemes május végén Barcelonába utazni? Mert akkor már bőven lehet fürödni a tengerben és még elf a türülköződ a parton, illetve nem kell megsülnöd, ha városnézésre adod a fejed.
Tovább olvasom »

6 napos út Rómába repülővel és medencés szállással 52.000 Ft

Minden út Rómába vezet! - tartja a mondás. Ez abszolút igaz azok esetében, akik még nem jártak az olaszok valóban varázslatos fővárosában. A látnivalókat a Trevi-kúttól a Colosseumig természetesen lehetetlenség felsprplni. Egy biztos. Rómába mindenkinek legylább egyszer az élete során el kell mennie. Most ráadásul erre remek alkalom is nyílik. hiszen remek áron találtunk repülőjegyet és szuper medencés szállást is Róbába, így egy hat napos utazást ki tudunk hozni 52.000 FT-ból, ami azért valljuk be, annyira tekinthető rossz árnak.
Tovább olvasom »

Turistaként mit érdemes tudni a Colosseumról?

Vespasianus Flavius ​​császár építtette ezt a 65 000 néző befogadására alkalmas amfiteátrumot i.sz. 72-ben. A Colosseum építése nyolc évig tartott, és a Jeruzsálemből származó rablásból finanszírozták. Az Amphitheatrum Flaviumnak is nevezett Colosseumot Titus császár nyitotta meg 100 napig tartó játékokkal és ünnepségekkel, amelyek 5000 állat életébe kerültek. Domitianus császár, Titus utódja, később egy emelettel bővítette az amfiteátrumot, és a Colosseum alatti terekkel bővítették azt. Ezzel a római Colosseum a legnagyobb amfiteátrum a római történelemben, és a világ hét csodájának egyike.
Tovább olvasom »

TOP utazási tippek Rómában

Róma Olaszország fővárosa , lakossága 2,8 millió. Ennyit a száraz tényekről. A legenda szerint Róma városát Romulus és Remus ikrek alapították ie 753-ban. A város a Tiberis folyó partján fekszik, és hét domb tetején alapították; Palatine Hill , Aventine Hill, Capitoline Hill, Caelian Hill, Esquiline Hill, Quirinal Hill és Viminal Hill. Különösen a Palatinus-domb és a Capitolium-hegy környéke vált később a hatalmas Római Birodalom hatalmi központjává. A Forum Romanum számos romja és ásatása itt található, és a Colosseum benyomást ad arról, hogyan harcoltak a gladiátorok ebben a hatalmas római amfiteátrumban. A Pantheon , amely ma templom, jellegzetes kerek, nyitott tetővel rendelkezik, és az egyik legjobban karbantartott római kori épület. A Via Appia pedig Róma Olaszország egyik legrégebbi útján visz vissza az időben. Alapvetően Róma városa egy óriási múzeum. Ezért nem meglepő, hogy a teljes történelmi városközpont szerepel az UNESCO Világörökség listáján.
Tovább olvasom »

Hop on Hop Off busz Barcelonában - árak és fontos információk a foglalásról

A "Hop on hop off" egy egyszerű módja annak, hogy körbejárja Barcelona főbb nevezetességeit. Sok turista lemarad a leglenyűgözőbb látnivalók közül egyikről-másikról egyszerűen azért, mert nem tudott róluk. Otthon pedig már csak főhet mindenkinek a feje! Ezzel a szolgáltatással megtekintheti Barcelona főbb látnivalóit. Egyszerűen felpattanhat a buszra, és leugorhat, hogy megnézze a méltán népszerű látványosságokat, majd újra felpattanhat egy másik buszra, hogy a következő látnivalóhoz menjen és ami nagyon lényeges, hogy mindezt nagyon kényelmesen teheti meg a Hop On Hop Off szolgáltatásának köszönhetően.
Tovább olvasom »

Mennyibe kerül a belépő a párizsi Disneylandbe?

Töltsön el sok-sok varázslatos pillanatot a Disneyland® Paris-ban, és töltsön el egy felejthetetlen napot a 2 parkba szóló bérletével 135,00 €-tól.
Tovább olvasom »

Hostelek varázsa, Olaszország vonzó szállásai fiatal utazóknak

Üdvözlünk Olaszország olcsó szálláshelyeiről szóló kalandos cikkünkben! Az olasz életstílus, a történelmi gazdagság és a lélegzetelálló tájak minden utazót elvarázsolnak, ám ahhoz, hogy teljes szívvel átélhessék ezt a csodálatos országot, sokan választják az utazásukhoz a költséghatékony és közösségi hosteleket, diákszállókat. Ebben a cikkben felfedezzük Olaszország népszerű városainak legvonzóbb hosteleit, amelyek nemcsak költséghatékony szálláslehetőségeket kínálnak, hanem lehetővé teszik az utazók számára a helyi kultúrába való mélyebb betekintést is.
Tovább olvasom »

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.