Felnőtt programok St. Julians (San Giljan) városában

 1. Spinola-palota: Ez a gyönyörű barokk stílusú palota a város központjában áll és a   században épült. A Spinola család volt a Máltai lovagrend egyik legbefolyásosabb családja, a palota pedig a mai napig lenyűgöző kertekkel és impozáns homlokzattal rendelkezik.
 2. Spinola-öböl: A palotához kapcsolódóan a Spinola-öböl egy elbűvölő kikötő St. Julians város központjában. A kikötő környéke telis-tele van hangulatos éttermekkel és kávézókkal, így tökéletes helyszínt nyújt a pihenésre és a tengerparti nyaralásra.
 3. Julian's Tower: Ez a XVII. századi védelmi torony egy nagyon fontos része volt Málta védelmi rendszerének az oszmán támadások ellen. Ma ez a torony egy lenyűgöző történelmi emlékmű és csodálatos kilátást biztosít a környező területekre.
 4. Balluta-templom: Ez a neogótikus stílusú katolikus templom a város egyik legjelentősebb épülete, melyet a 19. században építettek. A templom impozáns homlokzata és gazdag belső díszítése is káprázatos.
 5. Szent Júlia és Szent Bendegett temploma: Ez a középkori templom a város védőszentjének, Szent Júliának van szentelve. Az eredeti templom a XVII. században épült, de később restaurálták és kibővítették.

Túraútvonalak, kirándulóhelyek St. Julians (San Giljan) és környékén

 1. Paceville-tól Balluta-öbölig: Könnyű sétatúra, amely a festői Spinola-öböltől indul és a gyönyörű Balluta-öböl partjáig vezet. A part mentén sétálva élvezhetjük a mesés kilátást és a tenger friss levegőjét.
 2. San Anton Gardens: Bár nem közvetlenül St. Julian's-ban található, a San Anton Gardens mindössze rövid autóútra helyezkedik el és érdemes felkeresni. Ezek a gyönyörű kertek gazdag növényzetükkel, szökőkútjaikkal és sétányaikkal tökéletes helyet biztosítanak egy kellemes sétához vagy piknikhez.
 3. Gharghur: Ez a festői falu mindössze rövid autóútra helyezkedik el St. Julian's-tól, és sok túraútvonalat kínál a környező dombokon és mezőkön keresztül. A falu maga is bájos képet mutat, tradicionális máltai épületeivel és hangulatos utcáival.
 4. Pembroke a város közelében fekszik, és a túrák tökéletes kiindulópontja. A terület változatos tájai, a csodás tengerpart, a dombok és a vidékek lehetőséget kínálnak a rutinos túrázóknak.
 5. Ta' Qali Nemzeti Park: Bár ez a park valamivel távolabb található, mégis érdemes ellátogatni ide, különösen akkor, ha hosszabb kirándulást tervezünk A park túraútvonalai gyönyörű kilátást kínálnak a környező tájra.

Családi és gyerekprogramok St. Julians (Sa Giljan)

 1. Máltai Akvárium: A Máltai Akváriumot érdemes felkeresni, ahol a gyerekek felfedezhetik a tenger mélyén élő különleges élőlényeket és halakat. A különféle akváriumok és bemutatók izgalmas és tanulságos élményt nyújtanak.
 2. Playmobil FunPark: Ez a tematikus játékpálya a szomszédos Hal Farrug területén épült, ahol a gyerekek kedvükre játszhatnak a Playmobil figurákkal és kiegészítőkkel. Az interaktív játékok és a kalandos környezet garantáltan feledhetetlen élmények.
 3. Paceville Bowling: Ha szeretnétek egy kis családi versenyt rendezni, látogassatok el a Paceville Bowlingba, ahol különféle pályákon próbálhatjátok ki ügyességeteket a bowlingozásban. Ez egy remek program a gyerekekkel való közös szórakozáshoz.
 4. Strandok és vízi sportok: A város környéki gyönyörű strandokon a család pihenhet, napozhat és pancsolhat, ugyanakkor lehetőség van különféle vízi sportok kipróbálására is, pl. a vízisí, a jetski vagy a banánhajózás.
 5. Mini Golf: Ha szeretnétek egy könnyedebb kikapcsolódást, próbáljátok ki a mini golfot a város egyik mini golfpályáján. Ez is egy remek lehetőség a család minden tagja számára, hogy együtt versenyezzen és szórakozzon.

Ajándékok St. Julians/San Giljan és környékéről

 1. The Point bevásárlóközpont:
  • Cím: Tigne Point, Sliema
  • A The Point bevásárlóközpont Málta egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, üzleteiben ruhákat, élelmiszereket, elektronikai cikkeket és egyéb termékeket lehet vásárolni.
 2. Pjazza Tigné piac:
  • Cím: Tigné Point, Sliema
  • Időszakos piac a The Point bevásárlóközpont mellett. Itt helyi termékeket, kézműves cikkeket és ételeket lehet beszerezni.
 3. Máltai Édességüzlet:
  • Cím: Triq il-Karmnu, Balluta Bay, St. Julian's
  • Az üzlet a helyi édességek és cukorkák széles választékát kínálja és  a hagyományos Máltai sütiket.
 4. Mediterrán élelmiszerek üzletei:
  • Cím: Spinola Bay, St. Julian's
  • A Spinola-öböl környékén több üzletben friss tenger gyümölcseit, helyi sajtokat, olajokat és más mediterrán élelmiszereket lehet venni.

Stan Giljan időjárása

St. Julians időjárása általában mediterrán, enyhe telekkel és forró nyarakkal. Nyáron a hőmérséklet általában 25-35 Celsius fok között van, míg télen általában 10-15 fok körül alakul. Az eső gyakrabban fordul elő télen, nyáron általában napos és száraz az időjárás.

Szállások St. Julians városában           San Giljan gasztronómiája, vendéglátóhelyei