A Prado Múzeum címe Paseo del Prado, Madridban. A múzeum központi fekvése miatt könnyen elérhető gyalogosan, és számos tömegközlekedési eszköz is közlekedik a közelében. A legközelebbi metróállomások a Banco de España (vonal 2) és Atocha (vonal 1) állomások. Atocha állomás a vasúti pályaudvar is, így ideérkezők könnyen tovább indulhatnak a múzeumhoz.

Az Prado Múzeum számos időszakban kínál ingyenes belépést, így érdemes tájékozódni az aktuális lehetőségekről. Általában minden nap van ingyenes időszak, amely a múzeum nyitásakor vagy zárásakor kezdődik. Ezenkívül, minden nap, amikor a múzeum zárva van, a belépés ingyenes, például karbantartási napokon. Ezen ingyenes időszakokon azonban a látogatás során hosszabb sorokra lehet számítani, mivel sokan kihasználják ezt a lehetőséget.

Fontos megjegyezni, hogy a Prado Múzeum állandó gyűjteményének meglátogatásához, valamint az ideiglenes kiállításokhoz külön belépőjegy szükséges. Az ingyenes időszakok és az árak változhatnak, így érdemes ellenőrizni a hivatalos Prado Múzeum weboldalát az aktuális információkért és nyitvatartási időkért.

Források: Prado Múzeum hivatalos weboldala

Madrid turisztikai hivatal - Prado Múzeum látogatása