Drága mulatság utánozni a filmsztárokat a Trevi-kútnál

Anita Ekberg és Marcello Masrtoianni után turisták sokasága szeretne hasonlóan romantikus körülmények között megmártózni a Trevi-kútban. Egy-egy ilyen fürdőzés azonban nagyon drága mulatságnak bizonyulna, hiszen komoly bírság jár érte, amelyet a rend helyi őrei szigorúan be is hajtanak.

Napjainkban Rómát évente több, mint 20 millió turista keresi fel és mivel szinte egytől-egyig mindenki kötelezettségének érzi, hogy háttal állva aprópénzt dobjon a Trevi-kút vizébe, még belegondolni is nehéz abba, vajon mennyi pénzt takaríthatnak ki a kútból.

Naponta kb. 3000 eurót dobhatnak a turisták a Trevi-kútba

Információink szerint napi szinten kb. 3-3,5 ezer euro gyűlik össze a turistáknak köszönhetően, akik ezzel a gesztussal annak a hiedelemnek adóznak, hogy ha valaki háttal pénzt dob a kútba, az minden bizonnyal vissza fog még térni az „Örök városba”, Rómába.

Jó hír lehet a „dobáló” turistáknak, hogy ezt a pénzt a helyi hatóságok minden esetben jótékony célokra költik. 2022-ben például közel 1,5 millió eurót adományozott Róma városa a katolikus Caritasnak. Egyébiránt a helyi közmű cég emberei minden második héten eresztik le a Trevi-kút vizét és söprik össze a bedobált pénzérméket a szökőkútból.