A klasszikus macaron

A macaron eredete rejtélyes és sokat vitatott, ám valószínűleg a franciaországi Vendée régióból származik és a középkori olvasztott mandulakrém vagy marcipán alapú süteményekhez vezethető vissza. A híres francia cukrásznak, Pierre Desfontaines-nek tulajdonítják a napjainkban igen kedvelt és divatos macaron formáját: két darab mandulalisztből készült piskótatészta között egy réteg töltelékkel. Az emberek szeretete a macaron iránt részben az elképesztően gazdag ízvilágának köszönhető. A kis, ropogós héj finom mandula ízzel párosul, az ínycsiklandó töltelék pedig bármilyen ízű és színű lehet, a csokoládétól a levenduláig, a mangótól a rózsavízig. Ez az édesség csábító látványával és ízével azonnal rabul ejti az embereket, édesen kényeztetve minden érzékszervüket. A világ rengeteg pontján sütik már a macaront, de talán a legelismertebb helye mégiscsak Franciaország és a gyönyörűséges Párizs. A sütemények szerelmesei a párizsi cukrászdákban a legkülönlegesebb és legfinomabb macaronokkal találkozhatnak, ahol a kedvelt édesség minden egyes darabja precíz és hozzáértő munkával készül. Ezt a divatos és sokszínű cukrász terméket idővel más országok is elkezdték terjeszteni és újra gondolni, így New Yorktól Tokióig ma már szinte minden édesszájú kóstolta már a francia klasszikust, amelyet  a hozzáértő ügyes kezek gondos szakértelemmel készítenek.

TOP cukrászdák Párizsban

 1. Ladurée - Egyike a legrégebbi és legismertebb párizsi cukrászdáknak, a Ladurée-nek több üzlete is található Párizs szerte. Címek: 16 Rue Royale, 75 Avenue des Champs-Élysées, 21 Rue Bonaparte, stb.
 2. Pierre Hermé - A macaronok mesterének tekintett Pierre Hermé-nek szintén több üzlete van Párizsban. Címek: 72 Rue Bonaparte, 185 Rue de Vaugirard, 58 Avenue Paul Doumer, stb.
 3. Angelina - Ez a híres párizsi cukrászda nemcsak a csokoládéban és forró csokoládéban jeleskedik, hanem kiváló macaronokat is kínál. Cím: 226 Rue de Rivoli.
 4. Carette – Egy ikonikus párizsi cukrászda, amely széles választékban kínálja a finom macaronokat. Címek: 4 Place du Trocadéro et du 11 Novembre, 25 Place des Vosges, 25 Place du Marché Saint-Honoré, stb.
 5. Café Pouchkine - Ez a luxus cukrászda orosz stílusú édességeket kínál, köztük remek macaronokat is. Cím: 16 Place de la Madeleine.
 6. Maison Georges Larnicol - Ez a kis családi vállalkozás különleges macaronokat kínál Párizsban. Cím: 14 Rue de Rivoli.
 7. La Maison du Chocolat - Habár elsősorban csokoládéval foglalkoznak, de kiváló minőségű macaronokat is készítenek. Cím: 52 Rue François 1er.

TOP kávézók Párizsban

 1. Café de Flore: A Saint-Germain-des-Prés negyedben található Café de Flore az egyik legikonikusabb kávézó Párizsban. 1887 óta működik, és híres volt vendégeiről, akik között művészek, írók, filozófusok és politikusok is voltak.
 2. Les Deux Magots: A Café de Flore szomszédságában áll Les Deux Magots egy másik híres kávézó, amely hasonlóan gazdag történelmi hagyományokkal rendelkezik. A Saint-Germain-des-Prés negyed híres kávézóját egykor Pablo Picasso és Jean-Paul Sartre is gyakran látogatták.
 3. Le Procope: Ez a kávézó és étterem az egyik legrégebbi még működő vendéglátóhely Párizsban. 1686-ban alapították, és híres volt arról, hogy az itteni asztaloknál találkoztak a felvilágosodás korának ikonjai.
 4. Café de la Rotonde: Montparnasse negyed kávézója is a híres művészek, írók és értelmiségiek gyülekezőhelye volt. Picasso, Modigliani, Hemingway és sokan mások is gyakran látogattak ide.
 5. La Caféothèque: Ha valaki a kávé ízének és kultúrájának legmélyebb felfedezésére vágyik, akkor a La Caféothèque tökéletes helyszín. Ez a modern kávézó egyedi kávéfajtákat kínál a világ minden tájáról.