Gyerekbarát programok Horvátországban

 1. Vízi vidámparkok: A horvát tengerpart izgalmas és szórakoztató vízi vidámparkjai szeretettel várják a felnőtteket és a gyerkőcöket. Sibenikben a Solaris Aquapark, Novigrad közelében pedig az Aquapark Istralandia csábítja be egy közös élményekkel teli családi napra a kicsiket és nagyokat. A jobbnál jobb programokat kínáló parkok tele vannak csúszdákkal, medencékkel és egyéb vízi attrakciókkal, melyek hosszú rákra lekötik a gyerekek figyelmét.
 2. Kalandparkok: A tengerpart és a környező területek izgalmas kalandparkjai, pl. a Pula közelében elhelyezkedő Adventure Park Glavani, vagy a Medulin közelében fekvő Gordana Kúria Kalandpark a kikapcsolódni vágyó családoknak szerez izgalmas pillanatokat. A parkok függesztett sétányokkal, kötélpályákkal és más kihívásokkal várják az aktív családokat.
 3. Városnézés gyerekekkel: Sok horvát tengerparti városnak van történelmi óvárosa, melyek kellemes sétákra és felfedezésekre invitálnak. Dubrovnik óvárosa, ahol a Trsteno Arborétum, vagy Trogir óvárosa minden korosztálynak emlékezetes kirándulást nyújtanak.
 4. Vitorlázás és vízi sportok: A Horvát tengerpart kiváló helyszín a vitorlázás és a vízi sportok szerelmeseinek. Számos helyen lehet vitorlásokat, kajakokat és szörfdeszkákat bérelni, hogy felfedezzük a kristálytiszta vizet és a gyönyörű partszakaszokat.
 5. Gyerekbarát strandok: Több tengerparti üdülőhelyen kifejezetten gyerekbarát strandok várják a kicsiket, ahol homokozók, pancsoló medencék és egyéb szórakoztató létesítmények kerültek kialakításra. Ilyen strandok a Zaton Holiday Resort, Ninben, vagy a Punta Verudela Beach,Pula közelében. Top 10 strand a horvát tengerparton
 6. Barlangtúrák: A környék barlangjai kalandos és izgalmas családi kirándulások helyszínei lehetnek. A legismertebb barlangok közé tartozik a Baredine Barlang az Isztriai-félszigeten vagy a Modrič-barlangok az Opatija közelében.

Meseszép vízesések a horvát tengerparton

 1. Krka vízesések: A Krka Nemzeti Park területén látható Krka vízesések lenyűgöző látványt nyújtanak, és ideális helyszínt biztosítanak családi kirándulásokhoz. A parkban gyalogos utak vezetnek a vízesésekhez, ahol számos lehetőség van fürdőzésre és pihenésre is a környéken.
 2. Plitvicei-tavak vízesései: Bár nem közvetlenül a Horvát Riviéra közelében találhatóak, de érdemes megemlíteni őket, mert a Plitvicei-tavak varázslatos vízesései igazi természeti csodának számítanak. A táj szépsége és a kékzöld tavak kristálytiszta vizében tükröződő vízesések életre szóló élményt nyújtanak a családok számára.
 3. Skradinski Buk vízesés: A Krka Nemzeti Park részeként található Skradinski Buk vízesés a Krka folyó egyik legnagyobb és legszebb vízesése. A látogatók sétautakon keresztül könnyen megközelíthetik ezt a pompás természeti látnivalót és élvezhetik a környező táj szépségét.
 4. Manojlovac vízesés: A 2. legmagasabb vízesés a Krka folyón, gyönyörű látványt nyújt a környező hegyekkel és erdőkkel. A Manojlovac vízeséstől nem messze lehetőség van piknikezésre és pihenésre is.
 5. Cetina folyó vízesései: A Cetina folyó mentén több kisebb vízesés ideálisak családi kajakozáshoz vagy kenuzáshoz. A vízesések gyönyörű természeti környezetben nyújtanak fantasztikus élményt.

Állat és növénykertek a Horvát Riviérán

Állatkertek a horvát tengerparton

 1. Állatkert-Rijeka, Rijeka város közelében fekszik, különleges helyet biztosítva a helyi és nemzetközi állatok megfigyelésére. A Rijeka Állatkertben különféle állatfajokat láthatunk, pl. emlősöket, madarakat és hüllőket.
 2. Állatkert-Split: A Split Állatkert különleges környezetben helyezkedik el a Marjan Park területén, ahol a látogatók számos állatot láthatnak, köztük ritka és veszélyeztetett fajokat is.

Botanikus kertek a horvát tengerparton

 1. Trsteno Arboretum, Dubrovnik: Ez a gyönyörű botanikus kert Dubrovnik közelében az egyik legősibb arborétum a régióban. A Trsteno Arboretumot a 15. században alapították, káprázatos növényritkaságokat és exotikus növényeket láthatunk itt.
 2. Botanikus Kert, Opatija: Ez a botanikus kert az Opatija városában található, a városi park területén. Az Opatija Botanikus Kert gyönyörű növényeket és virágokat kínál, valamint kellemes sétákat a természetben.

Felnőtt programok a Horvát Riviérán

Horvát Riviéra vendéglátó és szórakozóhelyei