Családi programok - Split

 1. A város legjelentősebb látnivalója a Diocletianus palota, mely az UNESCO Világörökség része és egyben a város szíve. Ez a lenyűgöző ókori építmény a római császár, Diocletianus rezidenciája volt, amely ma is számos kulturális és történelmi látnivalót kínál, a Perisztil-t, a Diocletianus mauzóleumot és a kis utcácskákat, ahol kávézók és üzletek sorakoznak. Vegyetek részt egy izgalmas sétán a Diocletianus Palotában, melynek ódon falai és kis utcái kalandra hívnak. Fedezzétek fel a palota rejtett zugait, ókori emlékeket és élvezzétek a helyi kézműves boltok és bárok kínálatát.
 2. Szent Dujam-székesegyház egy másik fontos történelmi műemlék a városban, ami a 4. században épült és az egyik legrégebbi keresztény templom a világon. A székesegyház impozáns építészete és belső díszítése lenyűgöző látványt nyújt.
 3. Marjan-hegy: Kiránduljatok együtt a Marjan-hegyre, amely Split felett emelkedik, és fantasztikus kilátást nyújt a városra és a tengerre. Barangoljatok a hegyi ösvényeken, picknikezzetek a parkban, vagy béreljetek kerékpárokat és fedezzetek fel újabb területeket.
 4. Marjan park játszóterei: Látogassatok el a Marjan parkba, ahol sok-sok játszótér és piknik terület várja a gyerekeket és a szülőket.
 5. Bacvice strand: Élvezzétek a családi kikapcsolódást Split legnépszerűbb és leggyermekbarátibb strandján. A homokos part és a sekély víz ideális a gyerekeknek. Kipróbálhatjátok a vízi sportokat is, vagy csak egyszerűen érezzétek jól magatokat és lazítsatok a napsütésben.
 6. Ősi városi falak: Sétáljatok együtt a város ősi falain, melyek a város történelmének lenyűgöző tanúi. Ismerjétek meg a város történetét és fedezzetek fel izgalmas részleteket a régmúltból.

Split legszebb strandjai

 1. Bacvice Strand: Split legnépszerűbb és legismertebb strandja, mely homokos parttal és sekély vízzel rendelkezik, fantasztikus választás a családok számára.
 2. Ovcice Strand: Ez a szomszédos strand a Bacvice strand mellett helyezkedik el, szintén homokos parttal és kristálytiszta vízzel büszkélkedhet. A strand nyugodt  környezetet kínál, kiváló választás a pihenésre és a napozásra.
 3. Kasjuni Strand: Ez a gyönyörű strand a Marjan Park közelében található, a város egyik legszebb és legtermészetesebb része. A Kasjuni Strand gyakran kevésbé zsúfolt, mint a város más strandjai, így remek választás a nyugodt pihenésre.
 4. Firule Strand: Ez a strand a városközponttól keletre, a Bacvice Strand közelében homokos parttal vár és kiválóan alkalmas a fürdőzésre és a sportolásra.
 5. Trstenik Strand: Modern strand a város északnyugati részén, kényelmes napozóágyakkal és napernyőkkel van felszerelve.

Piacok Split városában

 1. Piac a Diocletianus Palotában: A Diocletianus Palota belső udvarán található piac kiváló hely a friss gyümölcsök, zöldségek, sajtok és más helyi termékek vásárlására. Itt megtalálhatók a dalmát specialitások és a csodás kézműves termékek is.
 2. Pazar piactér a városközpontban mindennap nyitva tart. Ez a hangulatos piac kiváló választékot kínál a friss zöldségekből, gyümölcsökből, halakból és húsból, valamint szépséges virágokból és egyéb helyi termékekből.
 3. Stari Pazar piactér: Ez a hagyományos piac a város óvárosának szívében kerül megrendezésre és sok kis árus portékáinak ad otthont. Itt friss élelmiszerek, helyi csemegék, ruházati cikkek és kézműves termékek is beszerezhetők.
 4. Pazàr (Ribarnica) halpiac: Halpiac a város óvárosában a kikötő közelében, ahol friss tengeri halakat és tenger gyümölcseit vásárolhatsz.
 5. Green Market (Zelena Tržnica): Piac a város nyugati részén, közel az  autóbuszpályaudvarhoz. Kiváló választékot kínál friss gyümölcsökből, zöldségekből, virágokból és egyéb helyi termékekből.