Mykonos színes történelme

A mítosz szerint Herkules kicsalta az óriásokat rejtekhelyükről, és sikerült legyőznie őket a Gigantomachy során Mykonos szigetén. Valójában azt mondják, hogy a nagy sziklaképződmények, amelyek szétszórva vannak a szigeten azok nem mások, mint az óriások megkövült testei. A sziget neve „kőhalomra” vagy „sziklás területre” utal. A későbbi legendák azonban azt támasztják alá, hogy a sziget nevét a helyi hőshöz, Mykonoshoz kötik. Mykonos Delos királyának, Aniosznak a fia volt, aki viszont Apollónnak és Roious nimfának, Dionüszosz leszármazottjának volt a fia. Így kezdődik hát a mitológia szerint Mykonos történelme. Természetesen tovább bontjuk a múltat a következő sorokban.

Mikor érdemes Mykonosra utazni?

Mykonos, ahol a mediterrán életöröm és a történelem találkoznak, évszaktól függően változatos és különféle arcát mutatja. Az időzítés művészete meghatározza azt a varázslatos pillanatot, amikor a sziget igazi gyöngyszemként tárul elénk. Ha elgondolkodsz egy Mykonosi kalandon, érdemes megfontolnod, hogy mikor ütemezd a látogatásodat, hogy a lehető legteljesebb élményt élvezhesd.
Tovább olvasom »

Mi mennyibe kerül Mykonoson 2024-ben?

A vidám és jó hangulatú, már ha persze egy szigetre lehet ilyent mondani és méltán világhírű Mykonos-sziget a Kükládok szigetegyüttes déli részén található, Tinos, Syros, Naxos és Paros között. A terület némileg különbözik a többi Küklád szigettől, elsősorban lapos morfológiájával, kopár dombjaival és dimbes-dombos tájáival. A sziget mellett fekszik a kicsi, de történelmileg gazdag Delos-sziget, amely az ókori görög történelem egyik legfontosabb mérföldköve volt és napjainkban is Görögország egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye.
Tovább olvasom »

Mielőtt Mykonosra utaznál, ezt olvasd el

A vidám és méltán világhírű Mykonos-sziget az Égei-tenger déli részén fekvő Kükládok szigetegyüttesének része, amely Tinos, Syros, Naxos és Paros között található. Terep adottságai kissé eltérnek a Kikládok többi részétől, viszonylag lapos morfológiájával, kopár dombjaival és dombos tájával. Mellette fekszik a kicsi, de történelmileg igen gazdag Delos -sziget , amely az ókori görög történelem mérföldköve és Görögország egyik legjelentősebb régészeti lelőhelyei közé tartozik. Szóval már csak ezért is érdemes kicsit jobban megismernünk Mykonost.
Tovább olvasom »

Amit tudni érdemes Mykonosról

Mykonos, a görögországi Egei-tengerben található sziget, a világ egyik legnépszerűbb és exkluzívabb üdülőhelye. A sziget lenyűgöző fehér homokos strandokkal, hagyományos kubus alakú épületekkel és élénk éjszakai élettel büszkélkedik. Mykonos azonban nemcsak a partizás és a tengerparti pihenés szigete, hanem gazdag történelmi és kulturális örökséggel is rendelkezik. Az utazók, akik Mykonosra látogatnak, gyakran érdeklődnek a sziget nevezetességei, hagyományai és lehetőségei iránt. Ezért összegyűjtöttünk egy sor kérdést, melyek gyakran felmerülnek az utazók körében Mykonos szigetéről. Mindegyik kérdés konkrét információval rendelkezik, beleértve a nevezetességek, éttermek, tengerpartok, kulturális események és sok más fontos részletét. Így könnyebben tervezheted utazásodat és felfedezheted ennek a varázslatos görög szigetnek minden szépségét és lehetőségét. Ezek a kérdések és válaszok segítségül szolgálnak a Mykonos szigetére látogatóknak, hogy mélyebben megismerjék a szigetet és élvezhessék a tartalmas és felejthetetlen nyaralást.
Tovább olvasom »

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.