Mykonos nem véletlenül szerepel Görögország vezető úti céljai között, hiszen egy igazi találkozási pontja a kozmopolita atmoszférának és a multikulturális világnak. Igazi híd szerepet tölt be a sziget ezáltan, amely szerep méltán tette napjaink egyik leglátogatottabb és legkeresettebb úticéljai közé. Az 1960-as években a hippik, a művészek és a gazdag turisták nyári üdülőhelyeként vált ismertté világszerte. Azóta azonban már az LQBTQ közösség fogadóhelyévé vált, és a mai napig az LMBTQ+ közösség és a partik szerelmeseinek oázisaként ismert a sziget.

Minden nyáron Mykonos egy sajátos világot hív meg a felejthetetlen parti hangulatával és lendületes stílusával. Napközben a turisták a strandokat élvezik elsősorban, és minden pillanatot megragadnak, hogy úszkálhassanak az egzotikus vizekben. majd pedig az úszást felváltják esténként a tengerparti bárokban véget nem érő táncpartik. A Super Paradise, Paradise, Platis Gialos és Elia öblök számos más szórakoztató programot kínálnak, beleértve a zenei eseményeket és a tengerparti golfozást.

Esténként a város (Chora) élettel teli kis Velence bárjaival és a kövezett negyedekben található élénk klubjaival igazi nyüzsgő darázsfészek. Csodáljad meg Te is a romantikus naplementét a várost uraló szélmalmoktól vagy a Kis Velence területéről, hogy felejthetetlen élményben legyen részed!

A természeti szépség és jól megőrzött építészet sok művészt inspirált, beleértve operatőröket, festőket és zenekarokat, például a Fleet Foxes-t, akik dalt írtak a szigetről. Számos film is ebben a gyönyörű környezetben készült, köztük a híres Shirley Valentine (1987). De Tom Hanks és Rita Wilson is gyakran megfordult a szigeten.

Ráadásul, míg a város és a déli strandok zsúfoltak a főszezonban, a sziget többi része nyugodt és félreeső marad, és egy autóút során felfedezhetők Mykonos érintetlen területei, a privát öblök, kolostorok és tengerre néző mesés helyek.

Milyen árak vannak Mykonoson, tényleg drága sziget?

Az átlagos szállásköltség Mykonosban: 39 USD (36 EUR) a hostelben és kb. 120 USD (108 EUR) 3 csillagos szállodákban. Az éjszakánkénti ár egy Mykonos-i luxusszállodában körülbelül 658 USD (608 EUR) .
Mykonos tömegközlekedési eszközeinek ára: 2,20 USD (2,00 EUR) az egyirányú jegyért. Az autóbérlés ára Mykonosban (pl. Volkswagen Golf vagy Toyota Corolla) 16 000 USD (15 000 EUR) . Ha inkább taxit választ, ne feledje, hogy a taxi ára Mykonos városában több tényezőtől függ. A taxi induló ára körülbelül: 11 USD (10.00 EUR) . 1 km-es utazásért Mykonosban körülbelül 1,10 USD-t (1,00 EUR) kell fizetnie .