Az Orta-tó (Lago d'Orta) környékén sétálva gyönyörű építészeti alkotásokkal találkozhatunk. Orta San Giulio jellegzetes épülete San Giulio Bazilika egy építészeti csoda és egy szigeten helyezkedik el, melyet a városközpontból egy kis komphajóval lehet megközelíteni. A szigeten kívül a város többi részén is csodás középkori épületek és bájos utcák várják a látogatókat. Az Orta-tó partján különleges lehetőségünk nyílik arra, hogy megkóstoljuk az olasz gasztronómia különlegességeit. Az éttermek és kávézók teraszairól csodálhatjuk a ragyogó kilátást, miközben élvezhetjük az ízletes ételeket és italokat. A város és a tó környéke kiváló kiindulópont az aktív kikapcsolódásra vágyóknak is. A környező hegyek túraútvonalai lenyűgöző panorámákat kínálnak az Orta-tóra és a vidékre. Természetesen a vízi sportok szerelmesei sem maradnak programok nélkül, mert a tóvárosban lehetőség van kajakozásra vagy vitorlázásra. Az Orta San Giulio és az Orta-tó sokkal több, mint egy átlagos turisztikai célpont. Aki ellátogat ide, egy mesebeli világba csöppen, Észak-Olaszország gyöngyszeme valóban érdemes arra, hogy minden apró zugát felfedezzük.

Olcsó szállások ITT

Programok és látnivalók Orta San Giulio városában

 1. San Giulio Bazilika: Ne hagyja ki a város jelképét, a San Giulio Bazilikát. A bazilika San Giulio szigeten épült, amelyet egy rövid kompozással gyorsa megközelíthetünk. Fedezze fel ezt a lenyűgöző építészeti csodát és gyönyörködjön a bazilika művészeti kincseiben.
 2. Villa Crespi luxushotel kertjei lenyűgöző szépségűek. Az Orta San Giulio várshoz közel fekvő exkluzív kertekben sétálva gyönyörű növények, virágok és szökőkutak között élvezhetjük a nyugalmat és a csendet.
 3. Séták a városban: Orta San Giulio kis mérete lehetővé teszi, hogy gyalogosan is könnyen felfedezze a várost. Sétáljon az óváros kanyargós utcáin, csodálja meg a középkori épületeket és hangulatos tereket.
 4. Hajókirándulás az Orta-tavon: Vegyen részt egy hajókiránduláson az Orta-tavon, és élvezze a csodálatos kilátást a környező hegyekre és a városra. Hajókülönjárattal több pontot is megközelíthet a tónál, így teljes körű élményben lehet része.
 5. Vízi sportok: Ha kedveli a vízi sportokat, ne hagyja ki a lehetőséget a kajakozásra, vitorlázásra vagy akár szörfözésre az Orta-tavon. A helyi szolgáltatók kiváló felszereléseket biztosítanak, és segítséget nyújtanak a kezdőknek is.
 6. Gasztronómiai élmények: Kóstolja meg az olasz konyha különlegességeit a város éttermeiben és kávézóiban. Ne hagyja ki az ízletes helyi halakat és tésztákat, valamint az elragadó desszerteket és a hűsítő fagylaltot.
 7. Kulturális események: Keresse fel az időszakos kulturális eseményeket és fesztiválokat, melyeket gyakran rendeznek a városban. Ezek koncertek, kiállítások vagy akár hagyományos ünnepségek is lehetnek.
 8. Kerékpározás és túrázás: Fedezze fel a környék természeti szépségeit kerékpárral vagy gyalogosan. Számos túraútvonal és kerékpárút vezet a környező hegyekbe és falvakba, ahonnan lenyűgöző kilátások és természeti látnivalók várják.
 9. Monte Sacro: Az Orta-tó déli partján fekvő Monte Sacro egy szépséges hegy, melyről páratlan panoráma nyílik a tóra és a környező vidékre. A hegy csúcsára vezető sétaút kihagyhatatlan élményt nyújt a természet szerelmeseinek.

Orta San Giulio óvárosának látnivalói

 1. San Giulio Bazilika: Az Orta-tó közepén található szigeten áll a San Giulio Bazilika épülete, a város jelképe. Ez a gyönyörű román stílusú bazilika egykor a szigeten élő szent, Szent Julius tiszteletére épült, és a 10. században alapították. A bazilika megtekintése során megcsodálhatjuk a lenyűgöző freskókat és műalkotásokat.
 2. San Giulio sziget: A San Giulio Bazilika mellett látható kolostorban napjainkban is élnek szerzetesek. Sétáljanak körbe a szigeten, és csodálják meg a csendes kis utcácskákat és a gyönyörű kilátást a tóra és a környező hegyekre.
 3. Piazza Motta: Orta San Giulio óváros központjának főtere körülötte pedig a város fontosabb épületei és látnivalói. - A Palazzo della Comunità korábban a város közösségi háza volt, ma múzeumként működik. A múzeumban helyi történelmi és kulturális kiállítások tekinthetők meg. - A Chiesa della Madonna del Sasso egy látványos barokk stílusú templom a Piazza Motta közelében. - A Piazza Motta tér hangulatos kávézókkal és éttermekkel van körülvéve, szuper hely a pihenésre és a nézelődésre.
 4. Orta-tó partja: Sétáljanak végig a tó partján, és gyönyörködjenek a lenyűgöző kilátásban és a romantikus hangulatban. A tó partján több kávézó és étterem várja azokat a vendégeket, akik pihenésre és a táj élvezetére vágynak.
 5. Galleria d'Arte San Rocco, Orta San Giulio óvárosában különféle helyi művészek alkotásait mutatja be. Festmények, szobrok és egyéb műalkotások tekinthetők meg itt, így lehetőség nyílik a helyi művészeti színtér felfedezésére is.

Kulturális események, felnőtt programok - Orta San Giulio

 1. Szent Orosz Borrend parádéja az egyik legfontosabb és legnépszerűbb esemény Orta San Giulio városában. Ez a hagyományos ünnepség és több napos esemény a város védőszentjének, Szent Orosznak tiszteletére kerül megrendezésre, mely során kulturális programok, szentmisék és népi játékok szórakoztatják a közönséget. A parádén a helyiek hagyományos öltözékben vonulnak az utcákon, miközben a zászlók lobognak és a városban számos kulturális és gasztronómiai program vár mindenkit.
 2. Szent Orosz ünnepségek: A Szent Orosz Borrend Parádéja mellett több más esemény is kapcsolódik a város védőszentjének tiszteletére. Ilyenkor különféle színes programokat szerveznek, beleértve a zenés-táncos rendezvényeket, kézműves vásárokat és helyi gasztronómiai kóstolókat.
 3. Klasszikus zenei koncertek: Orta San Giulio néhány temploma és történelmi épülete otthont ad klasszikus zenei koncerteknek és előadásoknak.
 4. Képzőművészeti kiállítások: Az időszakosan megrendezésre kerülő képzőművészeti kiállítások bemutatják a helyi és nemzetközi művészek legújabb alkotásait. Ezek az események lehetőséget nyújtanak a kortárs művészet megismerésére.
 5. Helyi fesztiválok: Orta San Giulio környékén több kisváros és falu rendez különböző fesztiválokat és ünnepeket az év során, melyeken a helyi kultúra, gasztronómia és hagyományok kerülnek előtérbe. Ezek az események kiváló alkalomként szolgálnak arra, hogy a turisták közelebbről is megismerjék az itt élő emberek életét és szokásait.

Vendéglátóhelyek - Orta San Giulio

 1. Antica Bottega del Gusto egy kis cukrászda és pékség kínálja a legfinomabb olasz süteményeket és édességeket a városban.
 2. Bar Idea Bella: Csendes és barátságos bár a városban, ahol finom koktélokat és italokat kínálnak. Remek választás esti pihenéshez és szórakozáshoz.
 3. Café Bar Imbarcadero: Ez a kávézó és bár a tó partján áll és gyönyörű kilátást kínál az Orta-tóra.
 4. Caffè dell'Arco: Ez a kávézó és bár a városközpontban helyezkedik el, és remek helyszínt kínál a reggelizésre vagy egy délutáni kávéra.
 5. Ristorante San Giulio: Étterem a tó partján, tradicionális olasz ételeket, ízletes tésztákat, pizza variációkat és friss tenger gyümölcseit kínál.
 6. Ristorante Venus egy kis családi étterem a városközpontban, mely híres a helyi tóból kifogott halételeiről és a friss olasz konyhájáról. Hangulatos terasza gyönyörű kilátást kínál az Orta-tóra.