A barcelonai El Prat repülőtér (BCN) termináljai

A repülőtérnek 2 terminálja van: az 1-es terminál (rövidítve: T1) és a 2-es terminál, amely három különálló épülettel rendelkezik, a T2A, T2B és T2C néven.

A hivatkozás megkönnyítése érdekében az AENA szabványos elnevezési rendszerének megfelelően minden terminálhoz rövidítéseket használhatunk. azaz

1. terminál – T1
2. terminál A, B és C – T2A, T2B, T2C

A repülőtér címe és elérhetőségei

Ha rendelkezik műholdas navigációval, akkor szüksége lesz a barcelonai repülőtér címére:

Aeropuerto de Barcelona
El Prat de Llobregat
08820 Barcelona, ​​España.

Barcelona Repülőtér Turisztikai Iroda
Aeropuerto de Barcelona
El Prat de Llobregat
08820 Barcelona, ​​España.

Tel: T1:  +34 93 378 8175
Tel: T2:  +34 93 557 5220
E-mail:  ot.aeroportbcnta@gencat.cat

Távolság a barcelonai repülőtér termináljai között

Kérdés: Mekkora a távolság a T2A és a T2B terminálok között a barcelonai repülőtéren?
Válasz - Körülbelül 5 perc séta - nincs szükség transzferbuszra.

Kérdés: Mekkora a távolság T1 és T2 között?


Válasz: Kb. 4 km. Ezért Önnek szüksége lesz az ingyenes reptéri transzferbuszra a T1 és a T2 közötti utazáshoz, és a legjobb, ha legalább 30 - 40 percet hagy erre az utazásra, hogy időben átjusson az Önnek szükséges terminálra. Ez magában foglalja a transzferbusz várakozási idejét és a tranzitidőt is.

Repülőtéri taxik az El Prat reptéren

A Taxi olcsó és kényelmes módja annak, hogy eljuthasson a városközpontba. A 2-es terminálról (T2A , T2B és T2C) az út körülbelül 25-30 percet vesz igénybe (forgalomtól függően).

Taxi viteldíj:  30,00 €

Az 1-es terminálról taxival körülbelül 30-35 perc alatt elérhető a városközpont.

Taxi viteldíj:  40,00 €

Természetesen az aktuális árakról minden esetben érdeklődjön a szolgáltató cégnél, ezek az árak csak irányadóak.

Aerobus Express Bus

Aerobus A1 és A2 repülőtéri expressz buszjárat)

Az Aerobus egy expressz buszjárat, amely rendszeresen közlekedik a repülőtér és a városközpont között.

Ha az 1-es terminálra megy, el kell érnie az A1-es Aerobusszal – ez az út 25-30 percet vesz igénybe. Ha a 2-es terminálra megy, fel kell szállnia az A2-es Aerobusra – ez az út 30-35 percet vesz igénybe. Mindkét busz ugyanúgy néz ki, de a busz elején különböző számok vannak.

A jegyek a T1-re és a T2-re is ugyanannyiba kerülnek.

Egyszemélyes jegy:  6,75 €
Retúr jegy:  11,65 €
Retúr jegy Érvényes:  90 nap

Barcelona repülőtéri vonat

Vonatok a repülőtérről

A RENFE vonat a barcelonai repülőtérről a városközpontba viszi Önt, ahol átszállhat a Barcelona Sants (Sants Estació) vagy a Passeig de Gràcia metróállomásra. Az utazási idő körülbelül 25 perc. A pályaudvar a T2-nél található, a T2A és a T2B között, ezért ha Ön a T1-re érkezik, és a RENFE vonattal a városközpontba szeretne eljutni, először a T2-es vasútállomásra közlekedő reptéri transzferbuszra kell felszállnia.

Egyszeri jegy:  4,60 €

Metrókapcsolat a barcelonai repülőtérre

Az L9 Sud metróvonal a barcelonai repülőtér T1-es és T2-es termináljához közlekedik. További információkért látogasson el oldalunkra a barcelonai repülőtérre való metróval való eljutáshoz.

Metró repülőtéri jegy ára (Billete Aeropuerto)

Egyszeri jegy:  5,50 €

Transzfer lehetőségek Girona repülőtérről Barcelonába

Girona repülőtere 103 km-re (64,2 mérföld) található Barcelonától északkeletre, vagy körülbelül 1 óra 20 percnyi vonatútra Barcelona központjától.

Egyes fapados légitársaságok megemlítik „Barcelonát” a gironai repülőtér leírásában, hogy tudja, amikor ezekre a kis repülőterekre repül, összeköttetést létesíthet a repülőtér és a végső úti cél – Barcelona – között.

Egy másik megjegyzés, hogy Gironát gyakran "e" Geronával írják. Mindkét név helyes, de az egyik név spanyol, a másik katalán.

Barcelona busz

A barcelonai busz valószínűleg a legkényelmesebb transzfer módja Girona repülőtere és Barcelona városközpontja között. A buszjáratot egy független társaság üzemelteti, és nincs közvetlen üzleti kapcsolata a Ryan Airrel. A Barcelona Bus azonban úgy alakította ki indulási és érkezési idejét, hogy egybeessen a Ryanair járatok érkezésével és indulásával.

Ha a Barcelona buszra támaszkodik, hogy időben szállítsa a Girona repülőtérre, érdemes emlékezni arra, hogy a Barcelona Bus és a Ryan Air külön társaságok. 

A busz közvetlenül a repülőtér előtt áll meg, és az Estació d' Autobusos Barcelona Nordhoz (Barcelona fő buszpályaudvara) viszi el Barcelona városközpontjában. Innen elérheti a  metró földalatti rendszerét, amellyel eljuthat a végső úti célhoz. A legközelebbi metrómegálló a buszpályaudvarhoz a Metro Arc De Triomf ( Vörös vonal, L1 ). Ne felejtsen el a Sortida Nàpols nevű kijáraton távozni . A metrómegálló mindössze 5-10 percnyi sétára van a buszpályaudvartól.

Fontos: Ne feledje azt is, hogy 2 különböző barcelonai busz van, amelyeket ugyanaz a cég üzemeltet. Ügyeljen arra, hogy elérje a megfelelő buszt. Az egyik busz elhagyja Girona repülőterét, és közvetlenül Barcelonába megy (és fordítva), a másik csak Girona központjából indul, és Barcelonába megy (és fordítva), győződjön meg róla, hogy a megfelelő Barcelona buszra érkezik.