Alibus

A buszjáratok a reptértől közvetlenül a központi pályaudvarra, a Piazza Garibaldira visznek minket, ahol átszállhatunk már a rendes városi tömegközlekedésre,vagy a távolsági vonatokra és akár Rómában vagy Salernoba is eljuthattunk közvetlen vonatokkal.

Az Alibusnak viszont nem a központi pályaudvar  végállomása, hanem továbbszállít minket Nápoly mindkét nagy kikötőjébe.

Jegyet a buszra a sofőrnél is lehet váltani, vagy pedig a reptéri Sun Shop boltban. A jegy ára egy útra 5 €.

A busz reggel 6-tól este 11-ig közlekedik és minden 20 percben indul egy járat. A részletes menetrendet itt találjátok.

Autóbérlés

Autóbérlés Nápoly repülőtér

Taxi

A taxi a kikötőbe elvileg olyan 20-25 €-ért visz le minket, de érdemes beszállás előtt még egyszer rákérdezni, nehogy városnéző túrával egybekötött utunk legyen. A taxitársaság árkalkulációit a következő linken találjátok meg

Tovább Caprira!

Akinek esetleg Nápoly nem végállomás, hanem tovább szeretne utazni Capri szigetére, az sem probléma, hiszen Nápolyból két kikötőből is indulnak kompok szigetre.

Molo Beverello: Ebből a kikötőből indulnak az úgynevezett gyors katamaránok Capri szigetére. A menetidejük körülbelül 45 perc. A jegyet a kikötőben is ki lehet váltani, de online is le lehet foglalni. Aki online veszi meg a jegyet, az nem jelenti azt, hogy egyből mehet fel vele a hajóra, hanem ugyanúgy sorba kell állnia és beváltani a menetjegyet. Viszont a melegebb, forgalmasabb hónapokban megéri előre lefoglalni a jegyeket, mert sokszor a helyszínen már nem fér fel minden utas a kompokra.

Online jegyvásárlás itt.

A jegy ára a gyorskompra 23,55 € körül mozog, viszont az online foglalásnál erre még rájön egy 10 €-s foglalási díj. Ha egyszerre vesztek több jegyet, akkor ezt a foglalási díjat természetesen csak egyszer kell kifizetnetek.

Calata Porta di Massa: Ha viszont nem bánjátok, hogy a hajóút egy pár perccel tovább tart, akkor van lehetőség a normális, lassabb kompokat igénybe venni. Ebből is két fajta van, az egyik menetideje 50 perc, viszont ez a járat körülbelül annyiba kerül mint a gyors komp. Illetve van egy “tengernéző” járat is, ami 1 óra és 20 percet megy, a jegy ára erre a kompra 18,30 €. Az online foglalási díj viszont erre jön még rá.

Online jegyvásárlás.

Az összes kompra ezen a weboldalon tudtok jegyet foglalni.

3 éves korig, csak adót kell fizetni a csecsemőre, ami olyan 1 € körül van, a 4-11 éves gyerekekre nem kell teljes árat fizetni, viszont nem is kpnak túl ngy kedvezményt. A lassabb kompon például (adóval együtt) 17 €  jegy ára.

Egyszer élünk...

Aki esetleg nem a vízen, hanem a levegőben szeretné megközelíteni Capri elvarázsoló szigetét, erre is van lehetőség, mégpedig helikopterrel. Az alábbi társaságokkal lehet a szigetre repülni:

https://www.capri-helicopters.com/en/index

https://www.caprionboard.com/en/capri-helicopters

Sorrento

Sorrento városába való eljutás a nápolyi reptérről egyszerűbb mint gondolnánk.

Busz: A reptérről közvetlen shuttle buszjártok indulnak Sorrentoba. Körülbelül kétóránként, ezért érdemes előre kinézni, hogy melyik busszal szeretnénk menni. A Curerri Viaggi társasággal a legolcsóbb menni, a jegy ára a járataikra 10 € . A buszok reggel kilenctől este fél nyolcig körülbelül kétóránként közlekednek. A buszra megéri előre jegyet foglalni.

Online foglalás.

Van gy másik busz társaság is, akik egy kicsit drágábban visznek el minket Sorrentoba, pontosabban 25 € -ért. Ezekre a buszokra a következő link alatt lehet jegyet foglalni.

Vonat: Sorrentot vonattal is viszonylag egyszerű megközelíteni, ahhoz viszont, hogy vonattal menjünk, először szükségbe kell vennünk az Alibus szolgáltatását és be kell vele mennünk a központi pályaudvarig, a Garibaldiig. Onnét pedig a Circumvesuviana nevű vonattal tudunk eljutni Sorrentoba. Arra kell vigyázni, hogy ezeket a vonatokat nem a nemzeti vonattársaság üzemelteti, hanem külön kézben vannak, ezért az állomáson külön jegy automatából lehet rájuk jegyet venni. Ezeknél az automatáknál viszont csak készpénzzel tudunk fizetni. A vonatok nem a központi pályaudvarról indulnak, ahonnan a nemzeti vonatok, hanem a közvetlen mellette fekvő Porta Nolana Station-ról. Az első megállójuk viszont a Garibaldi pályaudvar. Elég gyakran, fél óránként indulnak és Sorrento felé megállnak például Pompeiiben is. A jegy ára 3,6 € .

A részletes menetrendet itt találhatjátok.

Hajó: Sorrento városát hajóval sem nagy kihívás megközelíteni. A reptéri busz közvetlenül elvisz minket a Beverello kikötőbe, ahonnét két óránként indulnak hajók Sorrentóba. A jegy ára a felnőtteknek 12,90 € , viszont a csomagokra is külön kell fizteni, mégpedig két eurót csomagonként.

Menetrend és online foglalás.