A "Tickets" egy másik kiemelkedő étterem, amely az avantgárd katalán konyhát képviseli. Josep és Ferran Adrià, a világhírű elBulli étterem séfjei, állnak a Tickets mögött, és itt olyan kulináris élményekben lehet részed, amelyek megdöbbentően kreatívak és izgalmasak.

A "Disfrutar" egy másik Michelin-csillagos étterem, amely a modern katalán gasztronómiát képviseli. Itt kreatív ételek és művészi tálalás várja a vendégeket.

Ha a hagyományos katalán konyhát keresed, látogass el a "Can Culleretes" étterembe, amely a város legrégebbi étterme. Itt olyan hagyományos katalán ételeket találsz, mint a "crema catalana" és a "paella."

Az "Els Quatre Gats" egy másik ikonikus étterem, amely a modernista művészek és írók kedvelt találkozási helye volt a 19. század végén. Picasso is gyakran megfordult itt, és az étterem ma is művészek és kultúra iránt érdeklődők körében népszerű.

Ezenkívül a "La Boqueria" piac is remek hely a helyi katalán ételek kipróbálására. Itt találsz friss tenger gyümölcseket, sajtokat, sonkákat és egyéb finomságokat.

Fontos megjegyezni, hogy a népszerű éttermekben előzetes asztalfoglalás szükséges, és az éttermek népszerűségük miatt gyakran hónapokkal előre teltházasak. Érdemes időben foglalni, hogy biztosítsd a helyedet az éttermekben. A város egyik étterméről a másikra való utazáshoz pedig érdemes használni a tömegközlekedést vagy gyalogosan felfedezni a különböző kulináris élményeket.