Ha valami csendesebbet keresel, érdemes ellátogatni a Bogatell strandra, amely szintén könnyen megközelíthető a várostól. A Bogatell strand széles homokos partszakaszt kínál, és itt számos sportpálya és bárok is találhatók.

A Barcelonai Földközi-tengerparton a Barcelonai Földközi-tengerparton egy kisebb, de nyugodt strand, a Nova Icaria található. A Nova Icaria part ideális hely a családok és a pihenésre vágyók számára, és több étteremmel és bárral is rendelkezik.

A Platja de la Mar Bella a fiatalok és a sportolók kedvelt helye, mivel számos vízi sportot kipróbálhatnak itt, és a strand mellett található egy számos beach bár.

Végül érdemes megemlíteni a Platja de Ocata-t, amely kívül esik Barcelonán, de könnyen megközelíthető vonattal. Ez a strand tiszta vizeiről és homokjáról híres, és egy kellemes kiruccanást nyújthat a város zajától.

Mindegyik strandnak megvan a saját különleges bája, és az a jó hír, hogy mindegyik közel van a városközponthoz. Az, hogy melyik a legjobb strand, személyes preferenciáidtól függ. A fent említett strandok mindegyike kínál napozást, fürdőzést és különböző vízi sportokat a látogatók számára. További információ a barcelonai strandokról.